Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c554b364a537289b2c874d37e70b4379, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kuvat: Kiekkotähdet astuivat armeijaan – joukossa entinen NHL-pelaaja ja yksi miljonääri – Uutisalue

Kuvat: Kiekkotähdet astuivat armeijaan – joukossa entinen NHL-pelaaja ja yksi miljonääri

Urheilukoulun uudet alokkaat astuivat maanantaina palvelukseen.

Noin 70 nuorta urheilijaa aloitti maanantaina varusmiespalveluksensa Kaartin jääkärirykmentin urheilukoulussa Helsingin Santahaminassa.

Tällä kertaa mukana ei ollut Lauri Markkasen kaltaista suuren mediahuomion kansainvälistä supertähteä. Lähimpänä sitä lienee tuore alokas Joona Sotala, StarCraft II -pelin kaksinkertainen maailmanmestari ja e-urheilu-urallaan yli miljoona euroa tienannut kilpapelaaja.

Santahaminaan saapui kuitenkin maanantaina esimerkiksi iso joukko huippukiekkoilijoita.

Nimekkäin heistä oli tätä nykyä Sveitsin Bielissä kiekkoileva Aleksi Heponiemi, 25, joka pelasi edellisvuosien aikana 25 NHL-ottelua Florida Panthersissa.

Sveitsin liigan Bielissä kiekkoileva Aleksi Heponiemi keräsi varustusta reppuun. Kuva: Roni Rekomaa

Tulevana lauantaina alkavassa SM-liigan finaalisarjassa Tapparan kohtaavasta Pelicansista varusmiespalveluksensa aloitti usea mies: lauantaina Kärpät jatkoerämaalilla upottanut Konsta Hirvonen, Aleks Haatanen ja Jesse Kiiskinen.

Pelicansin kolmikko kävi vain kuittaamassa varusteet nimiinsä ja suuntaa hetimmiten urheilukomennukselle.

Urheilukoulun tähän saapumiserään oli valittu myös Pelicansin tähtipelaaja Aatu Jämsen, mutta hän ei aloittanutkaan vielä varusmiespalvelusta.

Varusvarastolla sipulisäkkiään täytti myös moni perjantaina SM-liigan pronssiotteluun valmistautuva KalPan pelaaja. Joukossa olivat pudotuspelien pisterohmu Juuso Mäenpää ja Konsta Kapanen.

Konsta Kapasen veli Kasperi kiekkoilee NHL:ssä. Myös veljesten isä Sami teki Pohjois-Amerikassa komean uran. Kuva: Roni Rekomaa

Porin Ässien nuorille pelaajille maanantaissa oli puolestaan hieman normaalia rajumpi pudotus uuteen arkeen.

NHL-lupaus Lenni Hämeenaho, 19, ja Feetu Knihti, 21, nimittäin voittivat viime perjantaina U20-sarjan Suomen mestaruuden loppuunmyydyssä Isomäessä. Saavutusta juhlittiin Porissa railakkaasti viikonloppuna.

– Pari päivää sitten oltiin täydessä Isomäessä ja nyt täällä. Pari hyvää päivää ehti juhlia, Hämeenaho virnisti.

– Mutta ihan hyvällä fiiliksellä tänne tultiin, hän jatkoi.

Lenni Hämeenaho on Ässien NHL-lupaus. Kuva: Roni Rekomaa

”Vähän tänne tuleminen harmittaa, mutta kansalaisvelvoliisuushan tämä on”, Ässien Feetu Knihti tuumasi. Kuva: Roni Rekomaa

Hämeenaho on New Jersey Devilsin kakkoskierroksen varaus viime kesältä. Miehen tavoitteet ovat Pohjois-Amerikassa, ja nyt eletään kriittisen tärkeitä aikoja kehityksen kannalta.

– Kyllä täällä varmasti ihan pystyy treenaamaan. Mitä olen kuullut, niin alkuun ehkä vähän vaikeampi, mutta eiköhän se siitä lähden ihan hyvin rullaamaan, Hämeenaho tuumi.

Ässien liigamiehistä palvelukseen astui myös Aleksi Matinmikko, joka Iltalehden mukaan siirtyy ensi kaudeksi Tapparaan.

Armeijan käyneet tietävät, kuinka paljon varusteita varusvarastolta saa vastuulleen. Kuva: Roni Rekomaa

Hämeenaho ja Kapanen veistelivät huumoria odotellessa. Kuva: Roni Rekomaa

Isänmaan toivot. Kuva: Roni Rekomaa

Source Link is.fi