Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ccf4af8b5b0345d67315af4d0076eafd, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kuvat: Suomen legendaarinen urheilu­pyhättö päätettiin myllätä vaarallisen tilanteen jälkeen – kaivurit vyöryivät paikalle heti aamusta – Uutisalue

Kuvat: Suomen legendaarinen urheilu­pyhättö päätettiin myllätä vaarallisen tilanteen jälkeen – kaivurit vyöryivät paikalle heti aamusta

1930-luvulta lähtien käytössä ollut Vimpelin Saarikentän pesäpallostadion on eittämättä yksi Suomen legendaarisimmista ja omalaatuisimmista urheilupyhätöistä.

Kenttää ympäröivän Savonjoen takia siellä myös tuppaa sattumaan ja tapahtumaan. Kuten viimeksi maanantai-iltana paikallisen Vedon ja Joensuun Mailan välisessä ensimmäisessä Superpesiksen välierässä.

JoMan koppari Justus Niemeläinen ampaisi läpilyönnin perään ja syöksyi epäonnisesti kuperkeikkavoltilla yli joenpenkereen.

Koska penger ja kesäkuumalla hoikassa kunnossa oleva joenuoma on kivikkoinen, tilanteessa oli aineksia todella vaaralliseen loukkaantumiseen.

Vimpelissä reagoitiin välittömästi. Kaivinkoneet vyöryivät Saarikentän porteista sisään heti tiistaina aamukahdeksalta, ja kentän kakkospuolen vaaranpaikkoja ryhdyttiin laittamaan ojennukseen.

– Menin eilen matsin jälkeen kuntosalille ja pohdin tuota hommaa, että oli aika hurjan näköinen tilanne. Sitten alkoi puhelimet soida, pohdimme asiaa ja totesimme, että pistämme heti tänään toimeksi, Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli kertoo.

– Totesimme, että teemme kunnan puolesta kaikki mahdolliset toimenpiteet, jotta tämä Savonjoen sivuhaara olisi mahdollisimman turvallinen.

Jo aiemmin tänä kesänä Saarikentällä sattui todellinen vaaratilanne, kun Hyvinkään Tahkon Teemu Nurmio syöksyi pää edellä kivikkoiseen jorpakkoon.

– Näissä olisi voinut käydä tosi hassusti, Leijonanmieli sanoo.

Kakkospuolen joenpenger ennen muutostöitä.

…ja jälkeen.

Tiistaipäivän aikana kentän kakkospuolen jokivarsi on kokenut selvän muutoksen.

– Kaivinkoneella on hakattu kiviä penkan sisään ja tuotu vähän lisää maata niin, että penkka olisi mahdollisimman tasainen.

– Lähes joka vuosi sitä on vähän ruopattu, koska tulva-aika ja voimakas virtaus syövät penkkaa, ja uusia kiviä ja juuria tulee näkyviin.

Kunnanjohtaja kuitenkin huomauttaa, että joki kuuluu vaaranpaikoistaan huolimatta silti erottamattomasti Saarikentän henkeen.

–Suositus on yhä mennä jalat edellä jokeen, oli kiviä tai ei.

Uusittu Saarikenttä on koetuksella seuraavan kerran keskiviikkona, jolloin Vimpeli ja Joensuu iskevät yhteen kolmannessa välierässä.

Saarikentän kolmospuolella virtaava Savonjoen pääuoma on huomattavasti kivikkoista kakkospuolta leveämpi ja runsasvetisempi.

Source Link is.fi