Banner Before Header

Lähteet: Maailmanlistan ykkösen Novak Djokovicin viisumi evättiin – vielä tiistaina tennistähti kertoi saaneensa poikkeusluvan Australian avoimiin

Tenniksen miesten maailmanlistan ykkösen Novak Djokovicin pääsy Australiaan on evätty, kertovat muun muassa BBC (siirryt toiseen palveluun) ja CNN (siirryt toiseen palveluun).

Tenniksen vuoden 2022 ensimmäinen grand slam -turnaus on määrä pelata Australian Melbournessa 17.–30.1.

BBC:n mukaan Djokovicin, 34, viisumia maahan ei ole hyväksytty. Hän saapui Australiaan keskiviikkona, mutta hänen täytyy poistua maasta torstaina. Tosin Djokovicin edustajat aikovat valittaa Australian päätöksestä.

CNN:n mukaan Djokovicin edustajat olivat toimittaneet viisumin, joka ei sisällä lääketieteellisiä erivapauksia olla ottamatta koronarokotetta.

Serbialaistähti kertoi tiistaina, että hän on saanut järjestäjiltä poikkeusluvan osallistua Melbournessa pelattaviin Australian avoimiin. Djokovicin osallistuminen on ollut epävarmaa, koska hän on toistuvasti jättänyt kertomatta, onko hän ottanut koronarokotusta, jota kisajärjestäjät ovat edellyttäneet pelaajilta.

Djokovic jahtaisi Melbournessa uransa 21. kaksinpelin grand slam -titteliä. Sillä hän siirtyisi yksin grand slam -mestaruuslistan kärkeen. 20 grand slamia hänen lisäkseen ovat valloittaneet Espanjan Rafael Nadal ja Sveitsin Roger Federer.

Djokovicin saama poikkeuslupa aiheutti Australiassa kovan vastareaktion, ja asiaa kommentoi muun muassa pääministeri Scott Morrison.

– Odotamme hänen esitystään ja sitä, mitä todisteita hän tarjoaa, jotta voimme tukea hänen vapautustaan. Jos todisteet ovat riittämättömät, häntä ei kohdella eri tavalla muiden kanssa, ja hän matkaa seuraavalla koneella kotiin. Novak Djokovicille ei pitäisi olla mitään erityisiä sääntöjä, Morrison sanoi tiedotustilaisuudessa.

Australian avoimiin on mahdollista päästä ilman rokotettakin, jos turnaukseen pyrkivä henkilö on viimeisen puolen vuoden aikana saanut koronavirustartunnan.

Victorian osavaltion urheiluministeri Jaala Pulford vahvisti, ettei osavaltion hallinto aio puoltaa Djokovicin viisumia.

Liittovaltion hallitus on kysynyt, tuemmeko Novak Djokovicin viisumihakemusta päästä Australiaan. Emme tarjoa hänelle henkilökohtaista viisumihakemustukea, jotta hän voisi osallistua Australian avoimiin. Olemme aina olleet selkeitä kahdessa kohdassa: viisumien hyväksyminen on hallituksen asia, lääketieteelliset poikkeusluvat ovat lääkärien asia, Pulford kirjoitti Twitterissä.

Lue lisää:

Source Link yle.fi