Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ed13994760ede1e1c1864842f7e7a86c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Lämpötilat putoavat yli 10 astetta – paikoin voi tulla jopa lunta | Verkkouutiset – Uutisalue

Lämpötilat putoavat yli 10 astetta – paikoin voi tulla jopa lunta | Verkkouutiset

Kevään tähänastiseksi lämpöennätykseksi mitattiin maanantaina Ylivieskassa 24,7 astetta. Helleraja jäi siis alle puolen asteen päähän.

Raja jäi kuitenkin tältä erää ylittämättä, sillä säässä on Forecan mukaan edessä käänne. Lämpötila putoaa alkaneella viikolla monin paikoin kymmenellä, Lapissa jopa 15 asteella kevään huippulukemista.

– Korkeapaine antaa Suomessa periksi. Samalla aurinkoinen ja kesäisen lämmin sää vaihtuu epävakaiseen ja viileään säähän. Tiistaista alkaen on muutaman päivän ajan sateista pitkin maata, ja Lapissa osa sateesta voi tulla jopa lumena tai räntänä. Lisäksi puuskainen tuuli voimistuu. Viikon lopulla sää näillä näkymin lämpenee uudestaan, vaikka paikoin voi edelleen olla sateita liikkeellä, Forecan meteorologi Anna Latvala kertoo.

Pilvisyys saapuu tiistaina lounaan suunnalta. Illalla se on saavuttanut jo Lapin.

– Sadekuuroja tulee tiistaina pitkin maan länsi- ja pohjoisosaa, ukkonenkin voi jyrähtää. Iltaa kohti etelään ja länteen leviää jo jatkuvampaa sadetta. Tuuli voimistuu kohtalaiseksi ja kääntyy puhaltamaan kaakosta, Latvala toteaa.

Keskiviikkona sateita tulee pitkin maata. Tuuli on navakkaa, puuskittain jopa 14-20 metriä sekuntissa.

– Lumi- ja räntäsateet voivat alkaa keskiviikkona päivällä Kilpisjärven seudulta. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä lunta ja räntää saattaa sataa jo aika isolla alueella ainakin Pohjois- ja Keski-Lapissa, Latvala toteaa.

Viikonloppua päästään tämän hetken ennusteen mukaan viettämään kuitenkin monin paikoin aurinkoisessa säässä. Lämpötilakin kääntyy nousuun.

– Maanantaina tehdyn ennusteen mukaan lauantaina etelässä päästään jo paikoin yli 20 asteeseen ja Lapissakin siellä täällä yli 15 asteeseen. Näyttää siltä, että sunnuntaina lämpötilat palaavat samalle tasolle kuin äitienpäiväviikonloppuna. Monin paikoin olisi siis 19–24 asteen lukemia, Latvala ennustaa.