Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4ab8c9163bb602d8020f87ab855e363b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Lauri Tähkän lopettamispäätös sai aikaan tapahtuma­ketjun, josta puhkesi raivo – ”Ihan per***stä” – Uutisalue
Banner Before Header

Lauri Tähkän lopettamispäätös sai aikaan tapahtuma­ketjun, josta puhkesi raivo – ”Ihan per***stä”

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton SAJL:n toiminnanjohtaja myöntää, että loppuottelun päivän siirto voi vaikuttaa ”kohderyhmän ajatteluun”.

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigan loppu­ottelu­päivän siirtyminen on herättänyt närää pelaajien ja fanien keskuudessa.

Kauden päättävä Vaahteramalja siirrettiin lauantailta 7.9. sunnuntaille 8.9. Lauri Tähkän keikan vuoksi.

Esiintyminen Töölön Bolt-areenalla on Tähkän viimeinen, sillä laulaja Jarkko Suo ilmoitti maanantaina paketoivansa uransa Lauri Tähkänä kesän päätteeksi.

Tietoa Vaahteramaljan siirtymisestä ei otettu lajipiirissä ilolla vastaan. Facebookiin jaetun tiedotteen kommenttikenttä on täyttynyt harmittelevista viesteistä.

Jarkko Suo päättää uransa Lauri Tähkänä tähän kesän. Kuva on heinäkuulta 2022. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

– Vihdoinkin, kun saatiin Malja takaisin Stadiin, niin ottelu siirtyy sunnuntaille! No, eipähän tartte maksaa lipuista, kun voi jäädä kotisohvalle katsomaan, eräs fani kirjoittaa.

– Nyt jää Vaahteramalja väliin, ikävää toimintaa, toinen jatkaa.

– Tämä on kyllä ihan per****tä, kolmas tilittää.

Osassa kommenteista kritisoidaan Suomen amerikkalaisen jalkapallon liittoa SAJL:ää siitä, että se suostui ottelupäivän vaihtoon.

– Vaahteramaljan arvostusta lajin ulkopuolella lyötiin alas omalta suunnalta, kommenttikentässä kirjoitetaan.

Akseli Olin. Kuva: Tiiu Hyyryläinen / HS

Samoilla linjoilla on Helsinki Roostersin takapuolustaja ja maajoukkueen kapteeni Akseli Olin, joka toivoo, että liitto olisi yrittänyt pitää hanakammin kiinni lauantain pelipäivästä.

– Vaikuttaa, ettei liitto ole pystynyt neuvottelemaan sopimuksista stadionjärjestäjän kanssa tai on luopunut sovitusta lauantaipaikasta Lauri Tähkän ilmoituksen jälkeen aivan liian heppoisin perustein, Olin toteaa.

Vaahteramalja on lajin kotimainen pää­tapahtuma, joka palaa nyt vuosien tauon jälkeen takaisin Helsinkiin. Koska amerikkalaisen jalkapallon suosio on ollut kasvussa niin Suomessa kuin maailmallakin, Olin näkee, että ottelulla oli potentiaalia kerätä suuri joukko lajista kiinnostuneita katsojia Töölöön.

Ajankohdan muuttaminen lauantaista sunnuntaille voi karsia joukkoa, sillä maanantaina on jälleen työpäivä.

– Peli pelataan yhtä kovilla panoksilla – oli se sitten arkena, sunnuntaina tai lauantaina – mutta ajatus, että ottelu siirretään musiikkikeikan vuoksi, tuntuu pelaajana alentavalta, Olin sanoo.

SAJL:n toiminnanjohtaja Mika Heinonen kehuu Bolt-areenan puitteita. Kuva: Eelis Berglund / Lehtikuva

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton SAJL:n toiminnanjohtaja Mika Heinonen kertoo, että ottelun siirtämiseen päädyttiin pitkälti siksi, että ottelu halutaan pelata Bolt-areenalla.

– Haluttiin päästä modernille stadionille, jossa on hyvät ominaisuudet järjestää tapahtumaa. Bolt tarjoaa pääkaupunki­seudulla parhaat ominaisuudet kaiken kaikkiaan, Heinonen sanoo.

Hän nostaa esiin Helsingin Jalkapallo­klubin kanssa tehtävän yhteistyön, jonka uskotaan tuovan uusia katsojia paikan päälle, mutta myöntää, että ottelupäivän siirto voi vaikuttaa ”kohderyhmän ajatteluun”.

– Uskotaan kuitenkin, että pääkaupunkiseudulta löytyy paljon perheitä, jotka voivat innostua lähtemään [otteluun], kun kyseessä on sunnuntai ja kellonaika on vähän aikaisempi.

Source Link is.fi