Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9d3fff8161380fb2ef9900b98c4f9c93, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Lehtitiedot: Venäjä haluaa lähettää naisvankeja rintamalle – Uutisalue

Lehtitiedot: Venäjä haluaa lähettää naisvankeja rintamalle

The Moscow Times-lehti kirjoittaa, että Venäjä on rekrytoinut 50 naista rintamalle rangaistussiirtolasta Snizhessä Donetskissa.

Näkymä Borodjankan kaupungista 24. tammikuuta 2023.

Sodan miehistötappiot ja aineelliset vahingot ovat valtavat.Venäjä yrittää hakea voimaa hyökkäyksiin rektytoimalla vankeja rintamalle. Kuva: Mika Mäkeläinen / Yle

Venäjän hankkeesta lähettää naisvankeja Ukrainaan (siirryt toiseen palveluun) kertoo myös ruotsalainen Dagens Nyheter-lehti viitaten venäläislehden kirjoitukseen.

Moscow Times (siirryt toiseen palveluun) kirjoittaa, että helmikuussa liikkeellä olleet värvääjät valitsivat vankeja koulutettaviksi Venäjän puolelle ennen sijoittamistaan Ukrainaan. Tietoja naisvankien rekrytoinnista on saatu myös muista lähteistä.

– Donetskiin lähetettiin makuuvaunullinen juna. Yhdessä vaunussa oli naisvankeja, kertoi Ukrainan puolustusministeriö Telegram-viestipalvelussa viikko sitten maanantaina.

Ukrainassa toimivien Wagner-joukkojen värvääjien kerrotaan etsivän rintamalle halukkaita myös liikuntalukioista ja urheilukouluista.

Ukrainaan on DN:n tietojen mukaan lähetetty joko pakosta tai vapaaehtoisesti satakunta naista.

Source Link yle.fi