Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c56472b8a769d24c192c0629295719bf, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Levyarvio | The Hivesin paluu on hölynpölyä ja yksi kesän hauskimpia rocklevyjä – Uutisalue

Levyarvio | The Hivesin paluu on hölynpölyä ja yksi kesän hauskimpia rocklevyjä

The Hives

The Death Of Randy Fitzsimmons

Disques Hives

Nykyisessä useiden samankaltaisten todellisuuksien maailmassa on olemassa lukuisia meemejä, jotka pilkkaavat turhan suuria luuloja itsestä ja ympäröivästä todellisuudesta.

30-vuotias yhtye kuulostaa ikinuorelta.

Comebackin tekeminen voi olla todella kiusallista. Bändi voi lukea sen itse paljon merkityksellisemmäksi asiaksi kuin yleisö.

En todellakaan ole odottanut ruotsalaisen The Hivesin paluuta. Ja olisin pärjännyt aivan helposti ilman The Death Of Randy Fitzsimmonsia, kuten varmasti kuka tahansa muukin. Mutta Hivesissa ei ole koskaan ollut kyse siitä, kuinka tarpeellista heidän musiikkinsa on, tai mitä siinä sanotaan.

The Hivesin sekopäisessä garage rockissa on aina ollut kyse hauskanpidosta. Ja nyt kun heidän paluulevynsä on olemassa, se on yksinomaan hauska asia.

Bändi ei myöskään itse väitä missään, että se tai paluulevynsä olisi millään lailla tarpeellinen. Ehkä jopa päinvastoin; Hives tekee täysin samanlaista musiikkia kuin aiemmin ja omassa kuplassaan.

Randy Fitzsimmons on bändin keksimä hahmo. Se on ollut osa Hives-mytologiaa alusta asti. Hän on ollut bändin kuudes jäsen, joka väitetysti on kirjoittanut yhtyeen musiikin. Tyypillinen taiteellinen strategia, joka antaa vapautta ilmaisuun.

The Death Of Randy Fitzsimmons päättää kymmenen vuoden levytystauon. Yhtye julistaa luovan voiman Randy Fitzsimmonsin kuolleen, ja näiden laulujen löytyneen hänen haudastaan.

Pääsingle Bogus Operandi kiilaa yhtyeen parhaimpien kappaleiden joukkoon. Modus operandi tarkoittaa latinaksi tietenkin tapaa työskennellä. Bogus Operandista tulee eräänlainen bändin omakuva yhden kappaleen mitassa: bogus voisi kääntyä suomeksi esimerkiksi hölynpölyksi. Sitähän tämä on. Hivesin musiikki ja sen taustalla oleva mytologia on silkkaa hölynpölyä.

Vahva suositus myös kappaleen musiikkivideolle, jonka skandinaavinen camp noir on täydentää E-Typen Angels Crying -videon aloittamaa saagaa.

The Death Of Randy Fitzsimmons on napakka puolituntinen taiten ja itsevarmasti tehtyä tanssittavaa rockia The Ramonesin ja 2000-luvun alun garage ja punk rock -aallon hengessä. Ikiaikaisen kutsu ja vastaus -tekniikan hyödyntäminen, basson möyryäminen, sirkkelin lailla leikkaava kitara, välinpitämätön rumpujen volyymi, täydentävät torvisovitukset – yhtye hallitsee estetiikkansa.

30-vuotias yhtye kuulostaa ikinuorelta ja 45-vuotias laulaja Pelle Almqvist siltä kuin ei olisi vuosien saatossa muuttunut yhtään. The Death Of Randy Fitzsimmons on mainio paluulevy, joka tekee myrskyn vesilasissa. Se riittää. The Hives on tunnetusti energinen livebändi ja nyt heillä on uuden materiaalin myötä enemmän syytä keikkailla myös itsensä kannalta.

Jos Randy Fitzsimmonsin kuolinsyytä voi epäillä, hän sai varmaan sähköiskun.