Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d8974f411398a4afe80ed6532e3d0c9f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Liisan Tulilintu petasi asemiaan kuningatarkilpailuun – ”Mieli yritetään pitää hyvänä ja paikat kunnossa” – Uutisalue

Liisan Tulilintu petasi asemiaan kuningatarkilpailuun – ”Mieli yritetään pitää hyvänä ja paikat kunnossa”

Powerparkin raviradalla Härmässä juostaan huomenna lauantaina Suomen kaikkien aikojen kovatasoisin kylmäverilähtö Nordic King, jossa 50 000 euron jättipalkinnosta kilpailivat kotimaan tähtien lisäksi Norjan ja Ruotsin ykkösoriit.

Juhannusaattona Härmän raveissa pääosassa olivat kylmäveriset huipputammat. Ne jahtasivat Nordic Queenissa 15 000 euron pääpalkinnon lisäksi rankingpisteitä heinäkuun lopun kuningatarkisaa varten.

Erittäin mielenkiintoisen juoksun valtiatar oli suosikkina startannut Liisan Tulilintu.

Tulisieluinen tamma ei ollut viime kilpailuissa parhaimmillaan, mutta innostui nyt pistelemään parastaan.

Vaikka Harri Kotilaisen suojatti porhalsi ensimmäiset 500 metriä keulassa peräti 18,0-kyytiä, se jaksoi pitää leveällä rintamalla loppumetreillä lähestyneet vastustajansa takanaan.

Voittotulos 22,0a sivusi Liisan Tulilinnun ennätystä.

Hetviina ja Ciiran Tähti kirivät huonoilta lähtöpaikoiltaan muille totosijoille ohi voittajan tallikaverin Lumi-Oosan, joka veti kolmannen radan kiriletkaa etukaarteesta lähtien.

Aivan hännillä taivaltanut hallitseva ravikuningatar Suven Sametti ei ehtinyt hyvästä loppuvedostaan huolimatta kuutossijaa ylemmäksi.

– Liisan Tulilintu on jännä hevonen. Se päästää toiset lähelle, mutta lähtee sen jälkeen vastailemaan. Voitto oli tänään niukka, mutta varma, Kotilainen kuvaili.

Valmentajan mukaan tammalla olisi ollut rahkeita uuteen ennätykseen.

– Rata ei ollut nopeimmillaan. Liisan Tulilintu on niin hyvä hevonen, että sen pitäisi kyllä pystyä 21-alkuiseen aikaan. Tänään oli niin iso palkinto, että ajoimme vain siitä emmekä ennätyksestä.

Liisan Tulilintu oli keväällä 1,5 kuukautta kilpailematta siitospuuhien takia, mutta sen vire näyttää nyt olevan vahvassa nousussa.

Lue lisää: Tulilinnun lemmenloma ohi – ultraus paljastaa tiinehtymisen ensi viikolla

Vielä ei ole varmaa, tuleeko huipputamma tänä kesänä tiineeksi.

– Liisan Tulilintu siemennettiin kolmannen kerran viime keskiviikkona. Kahdella ensimmäisellä kerralla sillä ei tärpännyt, mutta toivottavasti se tulisi tästä viime kerrasta kantavaksi. Silloin olisi mukava ajella sen kanssa kilpaa loppukesä, Kotilainen sanoi.

Jos 11-vuotias Liisan Tulilintu tiinehtyy, tämä vuosi jää sen viimeiseksi kilpailukaudeksi. Tamma sijoittui toissa vuoden kuningatarkilpailussa toiseksi, ja sen taustavoimilla on luonnollisesti kova hinku saavuttaa himoittu kruunu tänä kesänä Forssassa.

– Kuningatarkisaa kohti mennään tutulla tyylillä. Hevosta treenaillaan normaalisti, ja sen mieli yritetään pitää hyvänä ja paikat kunnossa, valmentaja suunnitteli.

Source Link is.fi