Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bde6fd3ed5d748184461c1f89ee846c6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Lisää olympiavalintoja: Suomen maastohiihtojoukkuetta Pekingiin täydennettiin – katso nimilista – Uutisalue

Lisää olympiavalintoja: Suomen maastohiihtojoukkuetta Pekingiin täydennettiin – katso nimilista

Suomen olympiakomitean hallitus kokoontui tiistaina ja vahvisti Huippu-urheiluyksikön tekemät toiset olympiavalinnat Pekingin talvikisoihin. Tässä vaiheessa kisajoukkueeseen nimettiin seitsemän maastohiihtäjää.

Suomen joukkuetta Pekingin talviolympialaisiin täydennettiin neljällä nais- ja kolmella miesmaastohiihtäjällä. Tässä vaiheessa joukkueeseen valittiin naisista Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Katri Lylynperä ja Johanna Matintalo, miehistä Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen ja Joni Mäki.

– Maastohiihdon olympiavalintojen aikataulua muutettiin, kun ensi viikonlopun maailmancup Ranskassa peruttiin. Maastohiihdon olympiajoukkue on lähdössä valmistavalle leirille korkealle 17. tammikuuta, joten joustavan valinnan periaatetta noudattaen halusimme valita yhteistyössä lajin valmennusjohdon kanssa suurimman osan joukkueesta ennen sitä, Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki kertoi Olympiakomitean tiedotteessa.

Tiistaina tehtyjen valintojen jälkeen maastohiihdon maapaikkakiintiöstä on täyttämättä enää yksi nais- ja yksi mieshiihtäjä. Nämä paikat täytetään Suomen olympiajoukkueen viimeisessä valinnassa 24. tammikuuta.

– Monelta hiihtäjältä poistui viimeinen näyttöpaikka, kun Ranskan maailmancup peruttiin. Myös Planican viikonloppu peruttiin, mutta tässä tilanteessa on perusteltua katsoa tilanteen kehittymistä rauhassa, jotta valintakriteereistä tärkein – saada olympialaisiin parhaat ja eniten menestyspotentiaalia omaavat urheilijat – täyttyy mahdollisimman suurella varmuudella, Lehtimäki totesi.

Suomen kisajoukkue saa lopullisen muotonsa 24. tammikuuta, jolloin tehdään loput valinnat. Joukkue on muodostumassa noin 90 urheilijan kokoiseksi. 24:nnet talviolympialaiset kilpaillaan Kiinan Pekingissä 4.–20. helmikuuta.

Naisissa auki jäi odotetusti Roposen ja Kähärän taisto

Kun kisoihin nyt nimettiin kaksi SM-kultaa Imatralla viime viikonloppuna voittanut Joensuu, sprintin SM-kultaa voittanut Lylynperä ja Tour de Skillä vankkoja näyttöjä antaneet Matintalo sekä Kyllönen, jäi auki odotetusti yksi paikka, joka mennee 21-vuotiaalle Jasmin Kähärälle tai arvokisojen konkarille, 43-vuotiaalle Riitta-Liisa Roposelle.

Kähärä on ennakkosuosikki. Hän ylsi 10. sijalle ennen joulua Dresdenissä hiihdetyssä vapaan hiihtotavan maailmancup-sprintissä. Dresdenin pariviestissä Kähärä sijoittui Joensuun kanssa neljänneksi.

Vuodenvaihteessa sairastellut ja Tour de Skin keskeyttänyt Roponen on toipunut harjoittelukuntoon, mutta hänen tämän kauden paras sijoitus on joulukuulta Sveitsin Davosista. Siellä Roponen hiihti 10 kilometrin vapaan hiihtotavan maailmancup-kilpailussa sijalle 27.

Juttu päivittyy…

Lue lisää:

Source Link yle.fi