Liverpoolille kauden ensimmäinen tappio – joutui West Hamin jyräämäksi

West Ham jatkoi hienoa kauttaan jalkapallon Englannin Valioliigassa nappaamalla Liverpoolista 3–2-kotivoiton. Samalla West Ham ohitti sarjataulukossa Liverpoolin ja nousi kolmospaikalle. Joukkueiden välinen ero on yksi piste.

Tappio oli Liverpoolille liigakauden ensimmäinen.

West Ham siirtyi neljännellä minuutilla johtoon, kun pallo meni kulmapotkutilanteessa maalivahti Alissonin kautta sisään. Osuma merkittiin Alissonin omaksi maaliksi. Avauspuoliajan lopussa Trent Alexander-Arnold laukoi vapaapotkukuviosta pallon komeasti maaliin.

Ottelun 67. minuutilla Jarrod Bowen syötti pystyyn ja Pablo Fornals laukoi 2–1-lukemat. Liverpool hallitsi ottelua, mutta West Ham oli erikoistilanteissaan vaarallinen. Kun kamppailua oli takana 74 minuuttia, Kurt Zouma pukkasi kulmapotkutilanteessa 3–1-maalin. Divock Origin komea kääntyminen ja laukaus toivat Liverpoolin maalin päähän.

Menestysvalmentaja Antonio Conte ei saanut voitokasta alkua Tottenhamin päävalmentajana Valioliigassa, sillä lontoolaisjoukkue jäi 0–0-vierastulokseen Evertonia vastaan. Conte korvasi marraskuun alussa Nuno Espirito Santon.

Conten tulikaste Tottenhamin peräsimessä nähtiin Konferenssiliigassa, kun joukkue voitti kotonaan hollantilaisen Vitessen 3–2.

Evertonin ja Tottenhamin kohtaamisessa ei juhlittu ylettömällä määrällä huippupaikkoja. Sarjataulukossa yhdeksäntenä oleva Tottenham ei laukonut kertaakaan maalia kohti. Lontoolaisten Giovani Lo Celso laukoi pallon ottelun lopussa tolppaan.

Evertonin pelaajat protestoivat runsaan tunnin kohdalla, kun joukkueen saama rangaistuspotku peruttiin videotarkistuksen jälkeen. Tilanteessa Tottenhamin maalivahti Hugo Lloris kaatoi Evertonin Richarlisonin, mutta ranskalaistorjujan katsottiin osuneen sormineen ensiksi palloon. Lisäajalla Evertonin Mason Holgate lensi punaisella kortilla suihkuun.

Odotukset Contea kohtaan ovat lontoolaisseurassa suuret, sillä hänen meriittilistansa on komea. Conte luotsasi Juventuksen kolmesti ja Interin kertaalleen Italian mestariksi sekä Chelsean kertaalleen Valioliigan ykköseksi.

–  Hän on hyvin täsmällinen, intensiivinen, vaativa ja miellyttävä. Hänellä on näkemys, miten voimme kehittyä eri alueilla, Tottenhamin keskikenttäpelaaja Pierre-Emile Höjbjerg sanoi Sky Sportsille.

Contella riittää töitä Tottenhamin hyökkäyspelaamisen terävöittämisessä. Sunnuntaina ryhmityksellä 3–4–2–1 pelannut joukkue ei ole tehnyt kolmessa viime liigapelissään yhtään maalia.

Arsenal nappasi Watfordista 1–0-kotivoiton Emile Smith Rowen lauottua pallon maaliin 56. minuutilla. Avauspuoliajalla Watfordin Ben Foster torjui Pierre-Emerick Aubameyangin rangaistuspotkun.

Leedsin ja Leicesterin kohtaaminen päättyi 1–1-tulokseen. Raphinha vei kotijoukkue Leedsin 26. minuutilla johtoon, ja Harvey Barnes tykitti pallon kaksi minuuttia myöhemmin takaylänurkkaan.