Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f9a80fd1094ae704a80558fe042be955, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Liverpoolilta uskomaton yhdeksän maalin ryöpytys! Haaland laukoi hattutempun, Arsenal edelleen voittamaton – näin pelattiin Valioliigassa – Uutisalue

Kolme ensimmäistä kierrosta ilman voittoa Englannin Valioliigassa tallustanut Liverpool innostui paukuttamaan lauantain neljännen kierroksen ottelussa Bournemouthia vastaan Anfield Roadilla sellaiset lukemat, ettei voittajasta jäänyt epäselvyyttä.

9–0 on seuran suurinumeroisin voitto Valioliigassa kautta aikain ja sivuaa koko liigan ennätystä. Liverpoolin edellinen seuraennätys oli 7–0 ryöpytys Crystal Palacea vastaan tämän kotistadionilla joulukuussa 2020.

Viime kevään liigakakkonen johti jo kuudennella minuutilla 2–0 Luis Diazin ja Harvey Elliottin maaleilla. Ensimmäisen puoliajan jälkeen numerot olivat peräti 5–0.

Heti toisen puoliajan alkajaisiksi numerot muuttuivat jo 6–0:aan Chris Mephamin omalla maalilla. Joukkueensa kolme ensimmäistä maalia syöttänyt Roberto Firmino viimeisteli 7–0 ottelun 63. minuutilla. Fabio Carvalho ja illan toisen osumansa iskenyt Diaz herkuttelivat vielä 9–0:aan 80. ja 85. minuutilla.

Roberto Firmino herkutteli 7–0-maalilla.

Valioliiga-ajan ensimmäinen näin suuri voitto on Manchester Unitedin esittämä 9-0-saunotus Ipswichia vastaan maaliskuussa 1995, jota Leicester sivusi lokakuussa 2019 haettuaan vierasvoiton Southamptonista samoin numeroin. Se on yhä englantilaisen jalkapallon pääsarjahistorian suurinumeroisin vierasvoitto.

United takoi 9-0-numerot tauluun Old Traffordilla myös helmikuussa 2021, tällä kertaa uhrina oli Southampton.

Pääsarjahistorian suurimman kotivoiton osalta pitää mennä historiassa taakse päin reilusti yli sata vuotta.

West Bromwich voitti Darwenin 12–0 huhtikuussa 1892 ja Nottingham Forest sivusi tätä voittamalla Leicester Fossen 12–0 huhtikuussa 1909.

Lauantai-illan maaliahnein hahmo Valioliigassa oli sarjakakkonen Manchester Cityn Erling Braut Haaland, joka paukutti hattutempun joukkueen voittaessa Crystal Palacen 4-2. Norjalainen on takonut kauden neljässä ottelussa jo kuusi maalia.

Chelsea puolestaan synkensi Leicesterin alkukautta entisestään 2-1-voitolla Raheem Sterlingin osuessa kahdesti. Voitto irtosi, vaikka Chelsea pelasi yli tunnin yhden miehen vajaalla Conor Gallagherin lennettyä ulos kahden keltaisen myötä jo 28. minuutilla.

Viime maanantaina Liverpoolin voittanut Manchester United jatkoi voittoputkea kukistamalla Southamptonin 1–0.

Chelsea on nyt sarjassa kuudentena seitsemällä pisteellä, kun viimeistä edellisenä majailevalla Leicesterillä on neljästä ottelusta vain yksi piste.

Illan myöhäisottelussa sarjakärki Arsenal jatkoi puhtaalla pelillä. Se nousi 0-1-tappiolta 2-1-voittoon Martin Ödegaardin ja Gabrielin maaleilla. Arsenal on voittanut kaikki neljä otteluaan hulppealla maalierolla 11-3.

Myös toppari Virgil van Dijk pääsi maalaamaan.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 21.37.