Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_565317506f861355e7a805ce351da2a7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Los Angeles Rams nousi Super Bowlin voittoon kovalla loppukirillä – sensaatiojoukkueelle iso pettymys – Uutisalue

Los Angeles Rams on voittanut amerikkalaisen jalkapallon NFL:n mestaruuden.

Rams voitti NFL:n loppuottelussa Super Bowlissa Cincinnati Bengalsin pistein 23–20.

Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Rams nousi ottelun voittoon vasta aivan loppuhetkillä. Näin maagisesti pudotuspeleissä esiintynyt Cincinnati joutui pettymään.

Näin ottelu eteni

56. Super Bowlin ensimmäiset pisteet teki Rams ensimmäisellä neljänneksellä. Pelinrakentaja Matthew Staffordin tarkan heiton sai kiinni maalialueella Odell Beckham jr. tehden ottelun ensimmäisen touchdownin, josta saa kuusi pistettä.

Bengals sai pistetilinsä auki Evan McPhersonin potkumaalilla. Tätä ennen Ja’Marr Chase otti todella tyylikkäästi pelirakentaja Joe Burrow’n 46 jaardin heiton kiinni. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen Rams johti 7–3.

56:s Super Bowl pelattiin viisi miljardia maksaneella areenalla Los Angelesissa. Cincinnati oli silti muodollisesti kotijoukkue. Kuva: Getty Images

Toisella neljänneksellä Rams siirtyi 13 pisteeseen toisella touchdownillaan, kun Staffordin syöttö löysi maalialueella Cooper Kuppin.

Bengals sai kavennettua Tee Higginsin touchdownilla.

Toisen neljänneksen jälkeen Rams johti ottelua 13–10. Ensimmäistä puolikasta leimasivat joukkueiden varovaisuus, virheiden määrä ja juoksujaardeja tuli melko vähän. Rams koki myös ison takaiskun, kun Beckham jr. loukkaantui.

Ottelun ensimmäisen touchdownin tehnyt Odell Beckham jr. satutti polveaan toisella neljänneksellä ja jätti ottelun kesken. Kuva: Getty Images

Loppukirillä voittoon

Kolmas neljännes alkoi Bengalsin kannalta heti loistavasti: 75 jaardin pelillä Higgins teki touchdownin, ja sen perään Bengals onnistui syötönkatkossa. McPhersonin kenttäpotkumaalilla Bengals siiryi 20–13-johtoon.

McPherson teki samalla historiaa. Hän siirtyi jakamaan yhden pudotuspelikauden kenttäpotkumaaliennätystä 14. osumalla.

Juoksupelinsä kanssa takkuillut Rams tuli Matt Gayn kenttäpotkumaalilla neljän pisteen päähän.

Super Bowlin puoliaikashow’ssa esiintyi muun muassa räppäri Eminem. Kuva: Getty Images

Päätösneljänneksen alussa ei nähty pisteitä, ja Rams lähti viimeiselle kuudelle minuutille neljän pisteen takaa-ajoasemasta.

Bengalsin virheiden takia Rams pääsi yrittämään kaksi minuuttia ennen neljänneksen päätöstä jaardin päästä touchdownia.

Rams onnistui, kun Stafford heitti Kuppille, joka sai pallon kiinni maalialueella. Rams siirtyi 23–20-johtoon potkumaalin jälkeen.

Bengals ei onnistunut tasoittamaan ja Rams voitti mestaruuden.