Banner Before Header

Loukkaantunut Eero Hirvonen joutuu kuukauden kilpailutauolle – ”Jos vastoinkäymiset vahvistavat, pitäisi olla jo aika vahva kaveri”

Sulkapalloharjoituksissa reitensä loukannut Eero Hirvonen ei pääse hyppyharjoitusten pariin vielä pariin viikkoon. Asia ratkesi maanantaina, kun Hirvonen, 25, kävi fysioterapeutilla tutkituttamassa, miten vamma on parantunut.

– Lopputulos on se, etten kilpaile Rukalla (26.–28. marraskuuta). Ajankohta hyppäämisen aloittamiselle on siinä Rukan viikonlopun aikaan. Jalka vaatii perusvoimaharjoittelua ja kuntouttamista, jotta pohjat ovat sellaiset, että kilpailukautta voi alkaa viedä eteenpäin, Hirvonen kertoo.

Hirvosen mukaan häntä ei nähdä Rukan lisäksi varmuudella ainakaan 5. joulukuuta kilpailtavassa Lillehammerin maailmancupin osakilpailussa. Myös 11.–12. joulukuuta käytävä Otepään cup-viikonloppu jäänee väliin.

– Tavoite olisi, että pystyisin avaamaan kilpailukauden joulukuun loppupuolella. Tietenkin mennään viikko kerrallaan, Hirvonen sanoo ja nimeää toiveekseen paluun Ramsaun maailmancupissa (17.–18. joulukuuta).

Näin ollen Hirvosta ei nähdä kilpailuissa ainakaan kuukauteen. Väliin jää kuusi kilpailua, kun kauden aikana ohjelmassa on kokonaisuudessaan 22 kisaa.

– Olympialaisiin on vielä pitkä aika. Siitä en ole huolissani. Tietyllä tavalla tällainen myöhäinen kilpailukauden aloitus voi tehdä loppukautta ajatellen ihan hyvääkin. En ole ikinä ollut sellainen urheilija, että jaksaisin viikonlopusta toiseen tehdä parasta suorittamista, vaan olen tarvinnut johonkin väliin perusharjoittelua.

– Tässä voisi tietenkin alkaa hätiköidä ja päästä aikaisemmin kilpailemaan, mutta silloin mäki- ja fysiikkapuolella voimat voivat olla heikommat, mikä kasvattaa loukkaantumisriskiä. Tämä tilanne on pelattava nyt järkevästi. Ottaahan tämä silti päähän, Hirvonen sanoo.

Hirvonen nousi kansainväliselle huipulle kaudella 2016–2017, jolloin hän sijoittui parhaimmillaan toiseksi Lahden maailmancupin osakilpailussa. Syksyllä 2017 tullut polvivamma vaivasi kuitenkin seuraavat kaudet, ja kun Hirvonen oli selättänyt polviongelmat, viime kautta haittasi leikkauksen vaatinut peukalovamma. Ongelmia on siis riittänyt.

– Omalle uralle on sattunut näitä vastoinkäymisiä. Ei haittaisi, että olisi terveempiäkin vuosia. Jos vastoinkäymiset vahvistavat, pitäisi olla jo aika vahva kaveri.

Lue myös:

Source Link yle.fi