Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d08f5f8badf586fcccceb3f7a6199e58, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Lukas Hradecky ilmestyi Ylen studioon – piti painokkaan puolustuspuheen Markku Kanervalle – Uutisalue

Lukas Hradecky ilmestyi Ylen studioon – piti painokkaan puolustuspuheen Markku Kanervalle

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen Huuhkajien kapteeni ja maalivahti Lukas Hradecky vahvisti, että joukkue luottaa päävalmentaja Markku Kanervaan.

– Tulin tähän korostamaan, että herra päävalmentaja ei ole missään nimessä menettänyt meidän tukeamme ja luottamustamme. Luottamus koko valmennusryhmään ja ennen kaikkea päävalmentajaan ei ole muuttunut mihinkään suuntaan, Hradecky totesi tiistai-iltana.

Hradecky halusi tulla ilmoittamaan kantansa Ylen studioon Viro-ottelun jälkeen. Suomi voitti Viron tiistai-illan ottelussa Olympiastadionilla 2–1. Hradecky seurasi pelin penkiltä, kun Jesse Joronen sai kantaa torjuntavastuun.

Hradecky totesi, että kukaan ei tiedä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Hänen mielestään Kanervan näytöt puhuvat puolestaan.

– Tulemme aina pelaamaan sille päävalmentajalle, joka meitä johtaa. Katsotaan, mitä tapahtuu, mutta ennen kaikkea halusin tulla sanomaan tämän (Kanervan tilanteesta). Se oli toiveeni tässä kohtaa, Hradecky sanoi viitaten Kanervan jatkamiseen päävalmentajana.

Kuuntele koko studiokeskustelu napauttamalla kuvaa.

Hradecky palasi karsintalohkon tapahtumiin

Suomi hävisi Walesille 1–4 EM-jatkokarsinnassa torstaina. Hradecky sanoi, että Suomen olisi pitänyt lunastaa EM-kisapaikka omasta karsintalohkostaan, jossa se pelasi muun muassa Slovenian kanssa.

– Jalkapallo on monimutkainen peli. Emme päässeet kisoihin, mikä oli tavoitteemme. Toinen kerta peräkkäin (EM-kisoissa) olisi ollut mahtava homma. Wales oli ehkä kovempi kuin Slovenia olisi ollut. Ymmärrän, että media haikailee aina jotain uutta, futisforum huutaa sitä sun toista. Me pelaajat olemme keskittyneet jalkapalloon.

Hradeckyn mukaan niin valmennusryhmän kuin pelaajien pitää katsoa peiliin. Hän totesi, että tilastot, maaliodottamat ja todennäköisyydet kertovat karun totuuden.

– Ne vahvistivat pointtiani. Hyökkäyssuunnan vaarallisuus ja maaliodottama jäävät turhan pieneksi. Emme pysty uhkaamaan noita isompia maita. Tanska täällä (Olympiastadionilla) oli vähän puolustustaistelua. Päästimme liikaa maaleja verrattuna siihen karsintaan, jotka pelasimme läpi (2019 EM-karsinnat).

Suomi kohtasi Viron maaottelussa Olympiastadionilla. Tuo merkityksetön ottelu teoriassa päätti Suomen EM-urakan, koska voitolla Walesista joukkue olisi tiistaina pelannut paikasta EM-kisoihin.

Hradecky sanoi olevansa tyytyväinen päättyneen EM-karsintataipaleen ”rutiinivoittoihin”. Hän totesi, että Kazakstan-vieraspeli oli joukkueen paras. Slovenia-ottelu kotikentällä meni hyvin ja San Marino -voitossa hyökkäyspeli kukoisti, Hradecky muotoili.

– Paljon hyvää, mutta todellisuutta ei saa unohtaa. Se varmasti pysyy mielessä ja keskustelu on avointa. Analyysia tehdään, mutta se, miten matka jatkuu… Meidän pelaajien usko nykyiseen päävalmentajaan ei ainakaan ole vähentynyt.

Lukas Hradecky Olympiastadionilla.

Lukas Hradecky ei pelannut ottelussa Viroa vastaan, vaan pukeutui lämpimästi. Kuva: Tomi Hänninen / Chilipictures

Erikoistilanteiden dilemma

Yksi iso ongelma Suomelle niin EM-karsinnoissa kuin jatkokarsintaottelussa Walesia vastaan olivat erikoistilanteet. Myös Viro osui erikoistilanteesta, kun Alex Tamm puski pallon maaliin kulmapotkusta.

– Se on ollut puheenaihe numero yksi tai kaksi pitkän aikaa. Tuollainen tilanne, kuten Viron kavennusmaali. Jos sen tekee hyvin, hyökkääjän etu on niin iso.

Katso Suomi–Viro-ottelun maalikooste napauttamalla kuvaa.

Hradeckyn mukaan joukkue käy läpi erikoistilanteita apuvalmentaja Mika Nurmelan johdolla. Maalivahti arvioi, että Suomen pelaaminen tilanteissa on ainakin aiemmin toiminut hyvin. Suuri vastuu niissä on ollut muun muassa Paulus Arajuurella, joka päätti maajoukkueuransa syksyllä 2021. Hän toimii nykyisin Yle Urheilun asiantuntijana.

– Meiltä on toki muutamat kolossit jääneet. Te olette varastaneet meidän Arajuuren, joka aika paljon niitä tilanteita voitti. Arttu (Hoskonen) otti sen roolin aika hyvin tänään haltuun. Meidän täytyy saada avainpelaajat kentälle, ja heidän pitää onnistua.

– (Keskustelu siitä) mikä se taktiikka on – se on ihan turhaa puhetta. Sydän oli tänäänkin mukana ja se tulee olemaan jatkossakin mukana. Kaikki muu loksahtelee varmasti kohdalleen ja usko on edelleen kova. Muuten heittäisin pyyhkeen tiskiin ja lopettaisin maajoukkueessa.

Hradecky oli kertonut päävalmentaja Kanervalle ja Suomen miesten maajoukkueen tiedottajalle Timo Waldenille pitävänsä puheenvuoron Ylen studiolähetyksessä.

– Seitsemän vuotta on pitkä aika, ja aika lähellä optimia olemme pelanneet. Jos kristallipallo sanoisi, että seuraava päävalmentaja on (Josep) Guardiola tai (Julian) Nagelsmann, ei se pelaajamateriaali tuosta vain yhtäkkiä parane.

Markku Kanerva on valmentanut Suomea vuoden 2016 joulukuusta alkaen eli reilut seitsemän vuotta.

– Mielipiteitä on monia, faktoja on yleensä vain yksi ja ne tilastot ovat olleet aika kärkipäässä pitkin matkaa. Katsotaan, mitä tapahtuu, mutta me menemme eteenpäin ja teemme kaikkemme Suomen eteen aina, Hradecky summasi.

Markku Kanerva kertoi lehdistötilaisuudessa ennen Viro-ottelua, että keskustelee Palloliiton puheenjohtajan Ari Lahden kanssa pääsiäisen jälkeen.

Oliko ottelussa jotain erityistä latausta tai ajatusta siitä, että jotain sulkeutuu tässä samalla?

– Ei, ei-hei, Kanerva vastasi naureskellen.

– Olemme tässä pitkin matkaa Arinkin kanssa keskustelleet asioista. Nyt päivitämme tilanteen ja jatkamme. Tämä oli meille tärkeä voitto ja tietynlainen kasvojen pesu. Kyllä se asenne näkyi tuolla kentällä kaksinkamppailupelaamisessa. Viro on vahva, fyysinen joukkue, mutta kyllä nämä meidänkin kaverit laittoivat itsensä hienosti likoon, Kanerva päätti.

Markku Kanervan haastattelu Viro-maaottelun jälkeen.

Huuhkajien pelit jatkuvat harjoitusotteluilla kesäkuussa, vieraskentillä, kun 4.6. vastassa on Portugali ja 7.6. Kreikka.

Seuraavat totisemmat ottelut ovat vuorossa syksyllä, kun Suomi aloittaa Kansojen liigan.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti Ylen studiovieraana Viro-ottelussa. Näin hän kommentoi Markku Kanervan tilannetta ja päävalmentajan kartoitusta.

Source Link yle.fi