”Luovutan mielelläni kapulan eteenpäin” – Anna-Maja Henriksson luopuu puheenjohtajuudesta | Verkkouutiset

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson luopuu puolueen puheenjohtajuudesta. Henriksson kertoi tiedotustilaisuudessa, ettei ole enää ehdolla puheenjohtajaksi RKP:n seuraavassa puoluekokouksessa.

– Kaikella on aikansa ja nyt olen tullut siihen pisteeseen, että on myös äärimmäisen vapauttavaa kertoa teille, että en tule asettumaan ehdolle puolueen puheenjohtajaksi seuraavassa puoluekokouksessa. Luovutan mielelläni kapulan eteenpäin, Henriksson kertoi.

RKP:n seuraava puoluekokous järjestetään kesällä EU:n parlamenttivaalien jälkeen. Henriksson on ehdolla EU-vaaleissa. Vielä tammikuussa hän kertoi, että mikäli tulee valituksi EU-parlamenttiin, puheenjohtajakysymys ratkeaa syksyllä järjestettävässä ylimääräisessä puoluekokouksessa.

60-vuotias Henriksson on toiminut RKP:n puheenjohtajana kesäkuusta 2016 lähtien.

Julkisuudessa Henrikssonin mahdolliseksi seuraajaksi RKP:n puheenjohtajana on nostettu kolme potentiaalista nimeä. Nykyinen Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz on ilmoittanut harkitsevansa asiaa, mikäli Henriksson ei päätä jatkaa puheenjohtajana. RKP:n puheenjohtajuutta eivät ole pois sulkeneet myöskään RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson sekä puolueen varapuheenjohtaja Henrik Wickström.