Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e5745204e5b376be1a7784c34445e219, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Maanantaipäivää vietetään huhtikuun alun säässä – Uutisalue

Maanantaipäivää vietetään huhtikuun alun säässä

Varsinais-Suomen Kaarinassa mitattiin +9,1 astetta ja Pohjois-Suomessakin ollaan plussan puolella

Maanantai 13.2. sää

Viikko on alkanut säiden suhteen keväisissä lukemissa. Varsinais-Suomen Kaarinassa mitattiin yli 9 plusastetta. Lämpöaaltoa riittää koko valtakuntaan, sillä Rovaniemelläkin mittari nousi +4,1 asteeseen.

Lämpötilat ovat tänään 8-10 astetta normaalia korkeampia.

– Tällaisia lukemia on tavallisesti huhtikuun alussa, meteorologi Matti Huutonen kertoo.

Keväistä lämpöä tuo luoteesta puhaltava Föhn-tuuli ja se puhaltaakin kovaa. Muonion Laukokerolla mitattiin hetkelliseksi tuulen nopeudeksi 34,2 metriä sekunnissa. Myrskyn puuskia riittää muuallakin.

Puoleen väliin ehtivä helmikuu on kaiken kaikkiaan ollut poikkeuksellisen leuto. Lämpötila on ollut keskimääräistä 3-5 astetta korkeampi.

Ennätyksiä ei sentään ole rikottu. Korkein helmikuun lämpötila mitattiin Helsingissä 1943, jolloin lämpöä oli 11,8 astetta. Mittaushistoriasta löytyy lähempääkin korkeita lukemia. Helmikuussa 1990 mittari kävi 11,0 asteessa.

Leudosta helmikuusta huolimatta talvikamppeita ei kannata siirtää vintille.

– Talvi ei ole vielä taputeltu. Maaliskuu on vielä talvikuukausi, Huutonen muistuttaa.

Source Link yle.fi