Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4d59b094e7bdae80edb698e38be8c4b1, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Macron vaihtoi vaivihkaa Ranskan lipun sävyä – Uutisalue

Macron vaihtoi vaivihkaa Ranskan lipun sävyä

Viranomaiset vahvistavat ranskalaismedialle, että lipun sininen palkki on korvattu tummemmalla bleu marine-sävyllä. Aiempi sininen on huomattavasti kirkkaampi.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron teki päätöksen värisävyn vaihdoksesta jo heinäkuussa 2020. Macron halusi palauttaa lippuun alkuperäisen, Ranskan vallankumousta symboloivan trikolorin tumman sinisen värisävyn, kertoo Europe 1-kanava BBC:n mukaan. Uudelleen sävytetyt liput ovat liehuneet eräiden valtion rakennusten edessä jo yli vuoden, Sky News kertoo.

Vaaleampi trikolori syntyi 1976 presidentti Giscard d'Estaingin hallinnon aikana, kun Ranskan lipun värin haluttiin vastaavan Euroopan yhteisön lippua.

Valinta oli paljolti esteettinen, koska molemmat liput liehuivat usein vierekkäin.

Vaaleasävyinen lippu.

Élysée-palatsi ei ole virallisesti ilmoittanut lipun uudesta väristä eikä muille instituutioille ole annettu käskyä korvata vanhat liput uusilla.

Macronin ideaa myös vastustettiin muun muassa siksi, että tumma sävy olisi rumempi ja poikkeaa EU-lipun väristä. Värivaihdosta ei silti pidetä EU-vastaisena eleenä Ranskan johdolta, kertoo Europe 1.

Ranska aloittaa EU:n puheenjohtajamaana tammikuussa. Ranskassa käydään huhtikuussa myös presidentinvaalit.

Source Link is.fi