Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e995c5ed834dedc71f294902509c3180, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Marcus Grönholm vahvistaa sisäpiiri­tiedon – suojatille huippu­sauma – Uutisalue

Marcus Grönholm vahvistaa sisäpiiri­tiedon – suojatille huippu­sauma

Kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus ”Bosse” Grönholmin suojatti Jari Huttunen saa huippuluokan näyttöpaikan elokuun alussa Jyväskylässä ajettavassa MM-rallissa. Ilta-Sanomien tietojen mukaan Huttunen pääsee ajamaan kisan WRC-luokassa M-Sportin Fordilla.

Jo useamman vuoden Huttusen, 28, managerina toiminut Grönholm vahvistaa asian.

– Joo, kyllä nyt näyttää vahvasti siltä, että Huttunen kisaa Jyväskylässä WRC:llä. Maksoimme nimittäin juuri varausmaksun kisasta Fordille, Grönholm sanoo.

– Tämä on loistosauma hänelle – juuri se mitä olemme kaivanneetkin. Nyt toki pitää vielä saada loppurahoitus kasaan. Tässä maailman nykypoliittisessa tilanteessa sponsorirahoituksen kasaaminen ei ole yksinkertaista, mutta yritetään hoitaa homma maaliin.

Jari Huttunen nähdään Fordin WRC-hybridin ratissa elokuussa.

Torstaina Huttunen starttaa kauden kolmanteen WRC2-luokan kisaansa Italian Sardiniassa, jossa hän ajaa jälleen Ford Fiesta Rally2 -autolla. Kiuruveteläinen ajoi WRC2-luokassa M-Sportin tallissa myös Ruotsissa ja Kroatiassa.

Ruotsissa Huttunen oli luokassaan kolmas, mutta Kroatiassa hän sortui ajovirheeseen. Hän on aiemmin ottanut WR2-luokassa kaksi osakilpailuvoittoa juuri Sardiniassa.

– Kaikki rallia seuraavat tietävät Huttusen olevan suuri lahjakkuus. Hänellä on jo muutamana vuotena ollut jalka WRC-tallien oven välissä, mutta henkisellä puolella kaikki ei ole vielä ollut aivan valmista läpimurtoon. Uskon, että tulevaisuudessa on. Sen eteen tehdään koko ajan tiukasti töitä, Grönholm painottaa.

– Jyväskylää arvostetaan aina näyttöpaikkana. Lähtötilanne ei tosin tule olemaan optimaalinen, sillä Huttunen ei pääse testaamaan Fordin WRC-hybridiä kenties kuin kerran ennen kisaa.

Rallilegenda Marcus Grönholm on innoissaan saatuaan suojatilleen kauan janoamansa näyttöpaikan.

Italian MM-ralli on Huttuselle ja kartanlukija Mikko Lukalle ensimmäinen soraralli Ford Fiestalla. He valmistautuivat kilpailuun paikan päällä testipäivän merkeissä kisaviikon maanantaina. Testikilometrejä kertyi reilut sata.

– Auto vaikutti hyvältä myös näissä olosuhteissa ja fiilikset ovat korkealla, Huttunen linjaa.

Toyotan Kalle Rovanperä on jälleen yksi suurimmista voittajasuosikeista WRC-luokassa Sardiniassa. Suomalainen johtaa MM-sarjaa 46 pisteellä ennen Hyundain Thierry Neuvillea.

Source Link is.fi