Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4f58e34fd51b2f6140ac7075ae16c887, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Mari Eder onnistui – nappasi kauden parhaan sijoituksensa – Uutisalue

Mari Eder onnistui – nappasi kauden parhaan sijoituksensa

Ampumahiihtäjä Mari Eder onnistui ampumahiihdon naisten maailmancupin palatessa joulutauoltaan pikakilpailulla Saksan Oberhofissa. Yhden sakon ampunut Eder oli kahdeksas, yltäen näin toisen kerran kymmenen parhaan joukkoon tällä kaudella. Eder oli yhdeksäs Annecyn sprintissä 16. joulukuuta.

Kisan voitti maailmancupin kärkinainen, Norjan Marte Olsbu Röiseland, jolle voitto oli neljäs kauden kymmenestä kisasta. Eder jäi hänestä 28,4 sekuntia. Valko-Venäjän Hanna Sola ja Ranskan Julia Simon jakoivat kakkossijan 7,1 sekunnin päässä Röiselandista.

Ederin lähtöasemat sunnuntaina kilpailtavaan takaa-ajoon ovat hyvät. Neljänneksi sijoittunut Valko-Venäjän Dzinara Alimbekava lähtee takaa-ajoon vain kuusi sekuntia Ederin edellä.

Ederille kahdeksas sija on maailmancupin henkilökohtaisissa kisoissa paras sitten maaliskuun alun 2020, jolloin hän oli Nove Meston pikakisassa neljäs.

Suomalaisista pikakisan 60 parhaan joukkoon eli takaa-ajoon oikeuttaville sijoille pääsivät myös Nastassia Kinnunen (52:s) ja Suvi Minkkinen (57:s). Kinnunen ampui kolme sakkoa, Minkkinen kaksi. Kaksi sakkoa koonnut Erika Jänkä oli 75:s.

Aiemmin kisatussa miesten pikakisassa Olli Hiidensalo oli 21:s, Tero Seppälä 37:s, Heikki Laitinen 95:s ja Jaakko Ranta 97:s. Kilpailun voitti venäläinen Aleksandr Loginov 6,5 sekunnin erolla ennen Ranskan Emilien Jacquelinia. Kolmas oli Norjan Sturla Holm Lägreid.

Oberhofin cup-viikonloppu jatkuu lauantaina sekaviestillä ja parisekaviestillä.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 7.1. kello 17.15.