Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_93d5cfb9ed4aa370d50c79eeeed47406, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Markku Kanerva oli kuin ällikällä lyöty draaman jälkeen – myönsi V sportilla: ”Ei koskaan” – Uutisalue

Bosnia ja H.–Suomi 1–3 (0–1)

Suomen vierasvoitto Bosnia ja Hertsegovinasta maalein 3–1 petaa upean loppusuoran kuluvissa MM-karsinnoissa. Huuhkajat nousi voittonsa ansiosta lohkokakkoseksi. Se kohtaa tiistain päätöskierroksella kotonaan lohkoykkösen Ranskan.

Ranska voi varmistaa lohkovoittonsa lauantai-iltana lyömällä Kazakstanin.

Suomelle riittää tiistaina kakkossijaan ja MM-jatkokarsintapaikkaan tappiokin, jos Ukraina ei samaan aikaan voita Bosniaa vieraissa.

Jos Ukraina voittaa Bosnian yhdellä maalilla, Suomelle riittää jatkopaikkaan sellainen tasapeli, jossa se tekee vähintään yhtä monta maalia kuin Ukraina tekee tuossa yhden maalin erolla voittamassaan ottelussa.

Jos Ukraina voittaa Bosnian yli yhdellä maalilla, tasapeli ei riitä Suomelle jatkopaikkaan.

Voittamalla Ranskan Suomi pitäisi Ukrainan varmuudella takanaan.

Lue lisää: Suomi otti yhden kaikkien aikojen voitoistaan! Tärkeä maali näytti paitsiolta: ”Kuulemma oli aika lähellä”

Suomen voitto lauantai-iltana Zenicassa oli täynnä draamaa. Teemu Pukki tuhri läpiajon ja rangaistuspotkun ensimmäisellä puoliajalla, mutta syötti sen jälkeen Marcus Forssin tekemän 0–1-osuman.

Pelikellossa oli noin 36 minuuttia, kun Jukka Raitala ajettiin kentältä suoralla punaisella kortilla. Puolustaja rappasi takaapäin Sead Kolasinacia.

Erotuomari Michael Oliver näytti Jukka Raitalalle (22) punaista korttia ensimmäisen puoliajan lopulla.

Suomi pelasi vajaamiehisenäkin erittäin kypsästi. Toisen puoliajan alussa Robin Lod laukoi Suomen toisen maalin. Luka Menalo teki Bosnialle kavennuksen, mutta Daniel O’Shaughnessy ohjasi lähes heti perään Lodin vapaapotkusta 1–3.

Teemu Pukki oli yhtä hymyä ottelun jälkeen V sportin haastattelussa.

– Ihan älytön, mikä matsi! En ole usein ollut tällaisessa mukana, ainakaan maajoukkueessa. Munataan pilkku, saadaan punainen ja tehdään kolme maalia. Minkälainen taistelu. Voidaan olla ylpeitä, hän sanoi.

Hän myönsi V sportille, että joutui käymään ensimmäisen puoliajan epäonnistumisiaan läpi tauolla.

– Oli pieni musta minuutti itsellä. Pääsin yksin läpi ja tuli pilkku. Molemmat munasin. Oli vähän keräämistä, Pukki sanoi hymyillen.

Markku Kanerva (käsi pystyssä) ja Teemu Pukki (valkoiset sukat) riemuitsivat Zenicassa.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva on erittäin kokenut, mutta lauantai-illan dramatiikka nousi hänenkin futisurallaan ainutlaatuiseksi.

– Ei koskaan, Kanerva vastasi V sportin kysymykseen, milloin on viimeksi kokenut vastaavan ottelun.

– Uskomaton peli. Sattui ja tapahtui. Olen äärettömän ylpeä siitä, miten jätkät laittoivat itsensä likoon.

Suomen ja Ranskan välinen ottelu pelataan tiistaina Helsingin olympiastadionilla kello 21.45 alkaen.