Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6e40017562718f1eb271234b2438ccdb, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Markku Kanerva sai huojentavia uutisia Teemu Pukilta ja Lukas Hradeckyltä – ”Oli tosi kiva kuulla!” – Uutisalue

Markku Kanerva sai huojentavia uutisia Teemu Pukilta ja Lukas Hradeckyltä – ”Oli tosi kiva kuulla!”

Kaksi hienoa aikakautta Huuhkajissa päättyi kirvelevänä tiistai-iltana, kun kokeneet topparit Paulus Arajuuri ja Joona Toivio ilmoittivat lopettavansa maajoukkueuransa.

Suomi hävisi Ranskalle 0–2, eikä selviytynyt MM-jatkokarsintaan, koska Ukraina meni ohi voitettuaan Bosnian.

Ranska-ottelun jälkeisessä, poikkeuksellisen pitkässä mediatilaisuudessa hyökkääjä Teemu Pukki ja maalivahti Lukas Hradecky paitsi ylistivät entisiä pelikavereitaan myös kertoivat helpottavat uutiset.

– Olen jo melkein nestori, mutta ei hätää: saatte jatkaa minun tyhmien ”läppieni” kuuntelemista, Hradecky kertoi.

Pukkikin jatkaa pelaamista maajoukkueessa.

– Joo, valitettavasti joudun kuuntelemaan ”Luken” (Hradecky) läppiä vielä enemmän kuin te (toimittajat). En ole lopettamassa. On vielä virtaa, Pukki sanoi.

Hänen vieressään istunut päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi välittömästi.

– Oli tosi kiva kuulla!

Toivion kohdalla pelikello pysähtyi 78 A-maaotteluun, Arajuurella lukemaan 58. Kaksikko muodosti viime vuosina yhden A-maajoukkuehistorian hienoimmista topparipareista, mutta mittari täyttyi.

Joona Toivio (vas.) ja Paulus Arajuuri kiittivät faneja tunteikkaasti kerrottuaan uutisensa.

Pelaajat kertoivat suunnitelmistaan päävalmentaja Kanervalle viime viikolla maajoukkueen Rooman-leirillä ennen Bosnia-ottelua. Liito Huuhkajissa olisi jatkunut vain, jos Suomi olisi selviytynyt jatkoon lohkostaan.

Miltä sitten näyttää A-maajoukkueen tulevaisuus karvaan pettymyksen ja kahden suuren pelaajan lähtemisen jälkeen?

Teemu Pukin ilme Ranska-ottelussa kertoi paljon. Vaikeaa oli.

Happamampiakin ilmeitä on suomalaisten kasvoilla nähty kuin myöhään tiistaina, vaikka Ranska-tappio korvensi.

– Tämä (2021) on ollut ainutlaatuinen jalkapallovuosi. Teimme suomalaista jalkapallohistoriaa. Näen tulevaisuuden valoisana. Se, että pystytään kampeamaan hallitseva maailmanmestari tai Fifa-rankingin ykkönen, vaatii vielä vähän. Olemme kuitenkin oikealla tiellä, Kanerva sanoi.

Helpotusta tuo se, että nuoremman polven toppareista Leo Väisänen on kehittynyt edelleen ja Robert Ivanov on ottanut jättiharppauksen A-maajoukkueen kovaksi vakiokasvoksi.

Myös Pukki piti huuhkajavuoden kokonaiskuvaa positiivisena.

– EM-kisat olivat meille kaikille tietysti isoin. Kaikki halusivat päästä sinne. Nyt kisat on koettu, ja nälkää jäi, hyökkääjä sanoi.

Hradecky kertoi merkinneensä kalenteriinsa jo nyt vuoden 2024 MM-kisat. Nämä pelataan Leverkusenia edustavan Hradeckyn nykyisessä asuinmaassa Saksassa.

– Loppujen lopuksi tämä oli mahtava vuosi. EM-kisat olivat suuret kaikille. Taisteltiin siellä jatkopaikasta vikassa pelissä, kuten näissä MM-karsinnoissakin. Haluan vielä saavuttaa monia asioita maajoukkueessa. Olemme kehittyneet. Tästä on hyvä jatkaa, Hradecky sanoi.

Suomalaismaalivahdeista kautta aikain eniten A-maaotteluita pelannut Lukas Hradecky jatkaa maajoukkueessa.

Huuhkajien ykkösnyrkki jatkaa tositoimissa maaliskuussa maaotteluilla. Kansojen liigan lohkovaihe pelataan kesä-syyskuussa 2022.

Pukki pelasi tiistaina Ranskaa vastaan uransa sadannen A-maaottelun. Juhlamieltä ei ymmärrettävästi löytynyt tappion jälkeen, vaikka merkkipaalun saavutus on poikkeuksellinen.

Tämän huomioi myös Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps omassa pressitilaisuudessaan.

– Onnittelut Teemu Pukille. 100 maaottelua. Tervetuloa kerhoon, sanoi Deschamps, joka pelasi omalla pelaajaurallaan 103 A-maaottelua.

Suomalaisista miespelaajista olivat ennen Pukkia saavuttaneet sadan maaottelun rajan vain Jari Litmanen, Jonatan Johansson, Sami Hyypiä ja Ari Hjelm.

Source Link is.fi