Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_28dfecff945a3a76a305a304b8995a51, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Markku Kanerva vastasi kysymykseen asemastaan – Uutisalue

Markku Kanerva vastasi kysymykseen asemastaan

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi Viro-voiton jälkeen tilannettaan.

Suomi-Viro 2-1

Oli kulunut 31 minuuttia Suomi-Viro-maaottelun loppuvihellyksestä, kun Suomen päävalmentaja Markku Kanerva käveli lehdistön eteen Helsingin olympiastadionin uumenissa.

Päävalmentaja ei hymyillyt, mutta hän aloitti tervehtimällä paikalla olijoita. Aluksi hän kehui tavoitteen eli voiton saavuttamista ja alleviivasi voiton olevan tärkeä joukkueelle.

Hän kehui myös joukkueensa kanttia voiton kampeamisessa raskaan Wales-tappion jälkeen.

Kuumin kysymys ei ollut Viro-ottelu.

Kuinka tukalaksi koet tällä hetkellä asemasi päävalmentajana?

– En ole hirveästi miettinyt sitä, vaan olen keskittynyt peliin. Rima on pantu aika korkealle, Kanerva sanoi.

Suomi selviytyi Kanervan alaisuudessa historiallisesti EM-kisoihin vuoden 2019 karsinnoista, mutta sen jälkeiset MM- ja EM-karsinnat ovat jättäneet käteen mustanpekan.

Päävalmentaja vaikutti jopa hieman närkästyneeltä siitä, että kritiikki häntä kohtaan on kasvanut viime aikoina. Hän muistutti, että Suomi selviytyi pelaamaan tulevien EM-kisojen paikasta jatkokarsinnan välieriin asti.

Kanerva on kokenut valmentaja, joka näkee ainoaksi oikeaksi etenemistavaksi jatkon suunnittelun. Suomi pelaa seuraavat maaottelunsa kesällä. Seuraava Kansojen liiga on ohjelmassa syksyllä.

Kanerva muistutti, että hänellä on sopimus tämän vuoden loppuun asti.

– Odotan kesän pelejä. Jos sitä ennen jotakin tapahtuu, niin sitten tapahtuu, Kanerva sanoi.

Hän kertoi, ettei ole menettänyt tilanteen takia yöuniaan.

– Jos ei päästä tavoitteeseen [arvokisoihin], se ei tyydytä – joukkuettakaan. Jalkapallossa tapahtuu asioita aika nopeasti. Ratkaisut tapahtuvat johtotasolla, Kanerva sanoi.

Aikaisemmin Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti sanoi, että käy keskusteluita Kanervan kanssa pääsiäisen jälkeen.

Kanerva esiintyi tiistai-illan lehdistötilaisuudessa tavoilleen tyypillisesti eli analyyttisesti. Hän puhui Viro-pelin olosuhteista ja vivahteista sekä vastasi kysymykseen onnistujista, joihin nosti esimerkiksi jämäkät topparit Arttu Hoskosen ja Richard Jensenin.

Lehdistötilaisuus kesti yhteensä kahdeksan minuuttia.

A-maajoukkueen seuraava kotiottelu on vasta ensi lokakuussa Kansojen liigassa, mutta Kanervaa odottavat isot keskustelut liiton johdon kanssa paljon ennen sitä.

Source Link is.fi