Banner Before Header

Max Verstappen paljastaa, miksi kopeloi Lewis Hamiltonin autoa – epäilee vilppipeliä

Max Verstappen sai 50 000 euron sakot kopeloituaan Lewis Hamiltonin autoa perjantain aika-ajojen jälkeen.

Sosiaalisessa mediassa kiertäneeltä videolta näkyi, että Red Bullin Verstappen hääräsi ensin oman takasiipensä kimpussa ja testaili sitten Hamiltonin takasiipeä.

Verstappenin mukaan hänen tutkimuksensa ei kuitenkaan liittynyt takasiiven liialliseen aukeamiseen DRS-alueilla, mistä Hamiltonia rangaistiin.

Lue lisää: Lewis Hamilton hylättiin

Sen sijaan Red Bull oli jo ennen aika-ajoja kysellyt tuomaristolta, mahtaako Mercedeksen autojen takasiipi joustaa enemmän kuin sääntöjen mukaan on sallittua.

– Katsoin vain, kuinka paljon (Mercedeksen) takasiipi joustaa siitä kohdasta, Verstappen sanoi Motorsportin mukaan.

Kansainvälinen autoliitto FIA tiukensi tällä kaudella säännöksiään takasiiven joustavuudesta, kun Mercedes oli syyttänyt Red Bullin takasiipeä liian joustavaksi.

Nyt Red Bull siis puolestaan arveli, että tällä kertaa Mercedeksen autojen takasiivet joustavat liikaa auton kiihtyessä huippunopeuksiin.

– Asiasta on puhuttu paljon, ja joitain asioita täytyy vielä tarkastella. Koska näyttää siltä, että tietyissä nopeuksissa siipi joustaa, Verstappen selitti.

– Kauden alussa meidän kaikkien piti muuttaa takasiipiämme. Mutta näyttää silti siltä, että jokin antaa edelleen periksi (Mercedeksen takasiivessä). Siksi menin katsomaan.

Sprinttikisaan joukon hänniltä lähtenyt Hamilton nousi viidenneksi mutta kärsii vielä viiden lähtöruudun rangaistuksesta.

Valtteri Bottas lähtee paalulta ja Verstappen toisesta ruudusta.

Kansainvälisissä F1-medioissa on esitetty valistuneita arvioita, joiden mukaan Red Bullin kyselyt Mercedeksen takasiiven joustavuudesta johtivat satunnaistarkastukseen, jossa Hamiltonin autosta löytyi toinen sääntöjenvastainen poikkeavuus.

Source Link is.fi