Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9cdb533f67ae8b8d14d48460311779ae, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
McDonald’seissa oli merkittäviä ongelmia – Uutisalue

McDonald’seissa oli merkittäviä ongelmia

Ongelmia on ollut ympäri maailmaa, myös Suomessa.

McDonald’s-pikaruokaravintolaketjun ravintoloissa oli suuria ongelmia eri puolilla maailmaa.

Tietotekniikkaan liittyvistä ongelmista kerrottiin perjantaina ainakin Ruotsissa, Britanniassa, Uudessa-Seelanissa, Australiassa ja Japanissa. Ongelmat tekivät tilausten käsittelystä mahdotonta, ja McDonald’s-ravintoloita maailmalla oli suljettu.

Eräästä helsinkiläisestä McDonald’s-ravintolasta kerrottiin Ilta-Sanomille, että myös Suomen McDonald’seissa nähtiin ongelmia varhain perjantaiaamuna. IS:lle kerrotaan, että ongelmia on ollut kaikissa Pohjoismaissa. Ongelmat ovat olleet samanlaisia kaikissa Pohjoismaissa.

Kyseisestä McDonald’sissa kerrotaan IS:lle, että ongelmia McDonald’s-ravintoloissa olisi ollut myös eilen torstaina.

Ravintolasta kuitenkin kerrotaan, että ongelma olisi nyt väistymässä. Ravintola oli perjantaiaamuna auki normaalisti, vastaanotti tilauksia ja otti vastaan myös korttimaksuja.

Toisesta helsinkiläisestä McDonald’s-ravintolasta kerrotaan IS:lle, etteivät ravintolan tietokoneet toimineet lainkaan eikä tilauksia pystynyt vastaanottamaan ennen aamukymmentä perjantaina. Kymmeneen mennessä ongelma oli kuitenkin väistynyt ja ravintola pystyi toimimaan normaalisti.

Suomen McDonald’sin viestintäpäällikkö Heli Ryhänen vahvistaa IS:lle, että myös Suomen ravintoloissa on ollut teknologiaongelmia. Ryhäsen mukaan asia on kuitenkin korjattu ja ravintolat ovat nyt auki.

Tekstiviestitse välittämässään kommentissa Ryhänen kertoo myös, ettei kyseessä ei kyberturvallisuuteen liittyvä ongelma.

– Pyydämme asiakkailtamme anteeksi häiriötä, Ryhänen sanoo.

Uusiseelantilaisen The New Zealand Herald -lehden haastatteleman McDonald’sin työntekijän mukaan ongelman syynä on tietokoneen palvelimen kaatuminen. Ongelman seurauksena McDonald’s-ravintolat eivät pysty vastaanottamaan tilauksia, uusiseelantilaislehti kertoo.

Uuden-Seelannin McDonald’sin tiedottaja vahvistaa The New Zealand Heraldille kyseessä olevan tietotekninen ongelma, joka estää tilausten käsittelyn. Tiedottajan mukaan ravintoloiden tietokoneiden näytöt eivät toimi, hänen ymmärtääkseen missään maan McDonald’s-ravintoloista.

The New Zealand Heraldin ohella McDonald’s ravintoloiden ongelmista ovat kertoneet ainakin ruotsalainen iltapäivälehti Aftonbladet ja brittilehti Daily Mail.

Myös Daily Mail nimeää syyksi tietotekniset ongelmat.

Japanin McDonald’s kirjoittaa tilanteesta tilillään viestipalvelu X:ssä. Sen mukaan käynnissä on järjestelmäongelma.

Perjantaiaamuna suljettuna olleen Tukholman päärautatieaseman McDonald’sin työntekijä kertoi Aftonbladetille, että ”ongelma on sama kaikkialla”.

– Se vie aikaa, työntekijä sanoi ruotsalaislehdelle.

– Emme tiedä, milloin ongelma saadaan korjattua.

  • Oletko McDonald’sissa tai olitko sellaisessa aiemmin tänään? Miltä siellä näyttää tai näytti? Oletko havainnut mitään ongelmia McDonald’sin tilausten kanssa?

Source Link is.fi