Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_592d69951779fb7769e73f2c53b56ec7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Meeri Räisänen kommentoi Naisleijonien kohua viileästi – sai tärkeän viestin Pasi Mustoselta – Uutisalue

Meeri Räisänen kommentoi Naisleijonien kohua viileästi – sai tärkeän viestin Pasi Mustoselta

Konkarivahti Meeri Räisänen tiesi, että se oli hänen ainoa näytön paikkansa. Torstai-iltapäivä, Hartwall-areena ja hallitseva maailmanmestari Kanada vastassa.

Ja melkoiseen rumputuleen hän joutuikin, kun vaahteranlehtipaidat pöllyttivät Suomea etenkin toisessa erässä. Räisänen torjui erässä 23 kertaa ja koko ottelussa 40, kun Kanada vei harjoitusottelusta voiton maalein 4–2.

Maalivahti oli kutien määrästä vain hyvillään.

– Mieluummin näin kuin se, että tulisi vain vähän kuteja, hän sanoi.

Koppi tarttui varsin mallikkaasti, mutta päästettyjen maalien määrä kuitenkin selvästi ärsytti häntä.

– Olen tietyssä määrin tyytyväinen, mutta tietyssä määrin pitää myös vähän petrata. Pomppukiekoista tuli vähän onnekkaita maaleja. Pitää olla tarkempi niissä, hän ruoti itseään.

31-vuotias Räisänen on pitkän linjan arvokisakävijä, joka tavoittelee uransa kolmansia olympialaisia harjoittelemalla ja pelaamalla poikien kanssa. Hän kuuluu tällä kaudella JYPin U20-akatemiajoukkueeseen nuorten Mestiksessä.

– Se on auttanut tosi paljon. Huomaan, että olen aika paljon paremmin sisällä tuossa pelissä. Pysyn paremmin vauhdissa mukana, Räisänen sanoi.

Meeri Räisänen pelaa seuratasolla JYPin poikien U20-akatemiajoukkueessa.

Lätkäarkea Jyväskylässä hän luonnehti ”tosi laadukkaaksi”.

– Poikien vedot ja vauhti ovat oikeastaan aika lailla tätä (naisten maailmanhuippu), jopa vähän kovempiakin. Kun on koko syksyn ollut poikien kanssa sen viisi, kuusi kertaa viikossa jäällä ja pelit siihen päälle, on helpompaa sitten tulla tänne, Räisänen sanoi.

Kenttäpelaajien osalta Naisleijonien sapluuna Pekingin olympialaisiin on hyvin selkeä, mutta maalivahdit käyvät rajua keskinäistä kilpailua kisapaikoista. Viisi maalivahtia tappelee kolmesta ruudusta.

Tämän viikon kolmen Kanada-testiottelun kaksi muuta maalivahtia ovat Anni Keisala ja Eveliina Mäkinen, jotka saavat pelivuoronsa lauantaina ja sunnuntaina Turussa.

– Näen tämän vain positiivisena ongelmana. On hyvä tilanne, että on maalivahteja, jotka kaikki pystyvät pelaamaan, Räisänen sanoi kilpailuasetelmasta.

– Nyt sitten nähdään, että minkälaisia näyttöjä pystyy täällä antamaan ja miten pystyy olemaan joukkueen sisällä. Mikä rooli sopi kenellekin.

Muut Pekingin-koneesta paikkaa jahtaavat maalivahdit ovat Jenna Silvonen ja Noora Räty. Silvonen pelaa paraikaa yliopistosarjaa Yhdysvalloissa. Räty, maailman paras naismaalivahti, on päävalmentaja Pasi Mustosen sanoin ”viides maalivahti” tällä hetkellä.

Naisleijonien luotsi Pasi Mustonen on ollut kohun keskellä kyseenalaisten lausuntojensa takia.

Räisänen sanoi, ettei hän ole seurannut Rädyn ja Mustosen välistä mediakinastelua laisinkaan.

– En ole halunnut käyttää siihen energiaa, hän perusteli.

– Ei se ainakaan omaan tilanteeseeni ole vaikuttanut millään lailla.

Jokaisella viidestä maalivahdista on omat vahvuutensa, mitä valintoihin tulee. Räisäsen vahvuudet ovat kokemus ja se, että hän pelaa poikien kanssa.

Hän sai torstaina myös kehut Mustoselta.

– Erittäin hyvä peli Meeriltä, päävalmentaja sanoi.

Sitä voi pitää rohkaisevana merkkinä jo Pekingiä ajatellen.

Lue lisää: Naisleijonien pelaajilta tiukka viesti – tätä mieltä he ovat Pasi Mustosen ja Noora Rädyn rumaksi äityneestä sanasodasta

Rädyn ja Mustosen välinen sanasota sai ainakin julkisesti näennäisen välirauhan, kun Räty ilmoitti hyväksyneensä Mustosen anteeksipyynnön.

Päävalmentaja pahoitteli sitä, että oli perättömästi syyttänyt tähtimaalivahtiaan ”opetusministeriön lainsäädännön rikkomisesta”, kun Räty ei ollut käytettävissä elokuun MM-kisoihin.

Pasi Mustonen, onko kaikki nyt ok sinun ja Noora Rädyn välillä?

– Onko sinulla tähän peliin liittyviä kysymyksiä? Mustonen kysyi ja käveli tiehensä.

Kanadaa vastaan Suomelta onnistuivat maalinteossa nuoret tähtihyökkääjät Petra Nieminen ja Elisa Holopainen.

Nieminen maalasi läpiajosta toisessa erässä. Holopaisen maali syntyi, kun Kanadan veräjänvartija Emerance Mashmeyer haparoi Holopaisen maalille syöttämän kiekon omiin.

Source Link is.fi