Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a1b0d0bb88a802933998d6889ab300cf, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Michiganin epäilty koulu­ampuja vaikenee kuulusteluissa – kylmäävä keskustelu luokan oven läpi tallentui videolle – Uutisalue

Michiganin epäilty koulu­ampuja vaikenee kuulusteluissa – kylmäävä keskustelu luokan oven läpi tallentui videolle

Yhdysvaltain Michiganissa poliisi on edelleen ymmällään Oxfordin kylässä tiistaina tapahtuneen kouluampumisen motiivista, sillä teosta epäilty 15-vuotias poika on kieltäytynyt puhumasta kuulusteluissa. Asiasta uutisoi muun muassa Reuters.

Ampumisessa sai surmansa neljä Oxfordin yläkoulun oppilasta, joista viimeisimmän kerrottiin kuolleen keskiviikkona sairaalassa. Lisäksi luodeista loukkaantui yksi opettaja sekä kuusi oppilasta.

Keskiviikkona poliisin rikostutkijat perehtyivät valvontakameroiden kuvaamaan videomateriaaliin ja sekä epäillyn kirjoituksiin saadakseen valaistusta siihen, mikä veritekoon johti.

Viranomaiset eivät ole julkistaneet epäillyn henkilöllisyyttä tämän alaikäisyydestä johtuen. Heidän mukaansa poika käytti teossa puoliautomaattista käsiasetta, jonka hänen isänsä oli ostanut neljä päivää aiemmin.

Epäillyllä ei tiedetä olevan aiempaa rikoshistoriaa, eivätkä tutkijat ole toistaiseksi löytäneet viitteitä myöskään minkäänlaisista aiemmista käytösongelmista koulussa.

Oxfordin yläkoulun oppilaat osallistuivat tiistai-iltana menehtyneille koulutovereilleen järjestettyyn muistotilaisuuteen.

Lue lisää: 15-vuotias avasi tulen yläkoulussa Michiganissa – ainakin 3 kuoli ja 6 loukkaantui

Michiganin osavaltion lain mukaan poliisin ei ole sallittua kuulustella alaikäistä ilman tämän vanhempien suostumusta. Piirikunnan sheriffin Michael Bouchardin mukaan epäillyn vanhemmat ovat kieltäneet poikansa kuulustelemisen ja pyytäneet tälle asianajajaa.

– Henkilö, jolla on paras käsitys motiivista ei puhu, Bouchard sanoi.

Bouchardin mukaan poliisilla on kuitenkin useita muita keinoja hankkia tietoa siitä, miksi ja kuinka ampuminen tapahtui.

Viranomaiset ovat jo ehtineet perehtyä koulun valvontakameroihin tallentuneeseen materiaaliin. CNN:lle antamassaan haastattelussa sheriffi Bouchard kertoi olevan selvää, että epäillyn tarkoituksena oli saada ihmisiä hengiltä.

– Hän ampui ihmisiä lähietäisyydeltä, usein suoraan kohti päätä ja rintaa. Se on karmivaa. Kyse on ehdottomasti kylmäverisistä murhista, hän kertoi.

Koululaisten vanhemmat saattoivat lapsiaan pois läheisestä myymälästä, jonne heidät oli kerätty turvaan ampumiselta.

Bouchardin mukaan epäilty yritti myös tunkeutua luokkahuoneisiin ampumalla ovia, joiden eteen piileskelevät oppilaat olivat kasanneet esteitä. Sosiaalisessa mediassa on levinnyt yhdessä luokista kuvattu video, jolla oppilaiden kuullaan puhuvan oven takana olevan, sheriffiksi esittäytyvän henkilön kanssa.

Henkilö kertoo oppilaille, että vaara on ohi ja luokasta voi tulla ulos. Oppilaat kuitenkin epäröivät ja yksi heistä ilmoittaa oven läpi, etteivät he ole valmiita ottamaan riskiä vielä.

Oven takana oleva henkilö pyytää oppilaita avaamaan oven ja tarkastamaan hänen virkamerkkinsä. Hän tulee kuitenkin käyttäneeksi puhuessaan slangisanaa ”bro” (suomeksi veli, kaveri, jätkä), jota harvemmin kuullaan virkatehtävissä olevien poliisiviranomaisten suusta.

Sana saa heti luokassa olevat oppilaat varuilleen. Pian he syöksyvät ikkunasta ulos ja juoksevat vastapäiseen rakennukseen, jossa heitä odottavat poliisit.

Videosta uutisoineen Insiderin mukaan luokan oven takana puhuneen henkilöllisyydestä ei ole toistaiseksi varmuutta.

Tarkka tapahtumien kulku on vielä osin hämärän peitossa. Poliisit löysivät epäillyn kolmen minuutin kuluttua paikalle saapumisestaan ja tämä antautui tekemättä vastarintaa.

Keskiviikkona julkisuuteen tulivat myös kolmen ampumisessa surmansa saaneen oppilaan nimet. He olivat Tate Myre, 16, Hana St. Juliana, 14, sekä Madisyn Baldwin, 17. Yhden sairaalassa myöhemmin menehtyneen uhrin nimeä ei ole julkaistu.

Epäilty ei vahingoittunut itse ampumisen ja pidätyksen yhteydessä. Poikaa pidetään tällä hetkellä nuorisovankilassa erityissellissä, jossa häntä valvotaan tiiviisti mahdollisen itsetuhoisuuden varalta.

Sheriffin mukaan syyttäjien tehtäväksi jää pohtia, käsitelläänkö epäiltyä aikuisena vai nuorena syytettynä.

Oxfordin yläkoulun ampuminen on kuolonuhrien määrällä mitattuna tuhoisin kouluampuminen Yhdysvalloissa sitten vuoden 2018, jolloin 10 ihmistä kuoli Texasissa tapahtuneessa hyökkäyksessä. Tänä vuonna maassa on tapahtunut kaikkiaan 28 kouluampumista, joista 20 elokuun alun jälkeen.

Source Link is.fi