Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_68264859bbf36867018754b032ddcb62, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mikael Pentikäinen: SAK melkein pyytää hallitukselta lakkolakia | Verkkouutiset – Uutisalue

Mikael Pentikäinen: SAK melkein pyytää hallitukselta lakkolakia | Verkkouutiset

Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK ilmoitti keskiviikkona, että poliittiset lakot jatkuvat pääsiäisen jälkeenkin.

Yritykset ovat varoittaneet, että lakkojen aiheuttamat taloudelliset menetykset voivat johtaa laajoihin irtisanomisiin ja lomautuksiin.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta arvioi Ylellä, että yritysten huolet kilpailukyvystä poistuvat viimeistään silloin, kun valmisteilla oleva laki poliittisten lakkojen rajoittamisesta tulee viimeistään heinäkuun alussa voimaan.

– Silloin loppuvat todennäköisesti lakotkin, Eloranta sanoi Ylellä.

– Jos lainsäädäntö muuttuu ja se menee sellaisenaan läpi kuin hallitus nyt esittää, silloin poliittiset lakot voivat kestää vain 24 tuntia ja yhdestä asiasta voi lakkoilla vain kerran, joten tällaisia lakkoja ei enää sitten nähdä, hän avasi asiaa lisää Ylen A-studiossa.

Sosiaalisessa mediassa Elorannan kommenttia on tulkittu perääntymisen merkiksi. Joidenkin keskustelijoiden mielestä lakkolaki voisi tarjota SAK:lle mahdollisuuden vetätyä lakoista ilman kasvojen menettämistä.

– SAK:n Elorannan eilisistä puheista sai kuvan, että SAK melkein pyytää hallitukselta lakkolakia mahdollisimman nopeasti voimaan, jotta SAK voisi perääntyä lakoista, jotka aiheuttavat vahinkoa yrityksille ja myös laajalti SAK:n jäsenille, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.