Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_31edf2d5a36e054a5fb7c888c6c60f2e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kevään lämpöennätys rikki Raumalla – auringosta kannattaa nyt nauttia, huomenna taas sataa – Uutisalue

Kevään lämpöennätys rikki Raumalla – auringosta kannattaa nyt nauttia, huomenna taas sataa

Etelässä rikotaan nyt lämpötilaennätyksiä. Samaan aikaan Lapissa sataa lunta ja paljon.

Lumikellot kukkivat karikkeen seassa.

Etelässä eletään nyt lämpimässä ja aurinkoisessa kevätsäässä. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Kuluneen kevään lämpöennätys on tänään rikottu Raumalla. Siellä elohopea on kohonnut päivän aikana korkeimmillaan 12,6 asteeseen.

Maaliskuun kaikkien aikojen lämpötilaennätyksestä kuitenkin jäädään monella asteella. Maaliskuun kaikkien aikojen ennätys mitattiin vuonna 2007 Helsinki-Vantaan lentoasemalla: 17,5 astetta.

Etelä- ja Länsi-Suomessa nautiskellaan kuitenkin nyt tavanomaista lämpimämmässä säässä, sanoo Ylen meteorologi Aleksi Lohtander.

– Etelä- ja Lounais-Suomessa ollaan pääosin yli kymmenen asteen lämpötiloissa. Ouluun asti lämpötilat ovat yli viidessä asteessa, Lohtander esittelee kartasta.

Päivän säähavainnot kartalla.

Lämpötilat jakavat Suomen kahtia: etelässä ollaan kymmenen asteen tuntumassa, Lapissa lähellä nollaa. Kuva: Aleksi Lohtander / Yle

Suomi on pitkä maa, sääilmiöiden yhteydessä tavataan sanoa. Kun etelässä nautitaan aurinkoisesta ja lämpimästä säästä, Lapissa värjötellään tällä hetkellä nollan tuntumassa ja lumisateessa.

– Kittilään on satanut vuorokauden aikana 13 senttiä lunta, Lohtander havainnollistaa.

Auringosta kannattaa nyt nauttia siellä, missä se näyttäytyy. Huomisesta alkaen etelään saapuu runsaita sateita iltapäivän ja illan aikana.

– Ja vettä tulee sitten kyllä paljon, Lohtander sanoo.

Sateet siirtyvät viikonloppuna maan pohjoisosan ylle ja muuttuvat lumeksi. Muualla viikonlopun sää näyttää poutaiselta.

Source Link yle.fi