Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9f83a3d2498c3cacdd7559e54cc3e4f9, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mikaela Shiffrinille karmaiseva virhe – Kalle Palander antoi palaa selostamossa: ”Ratahenkilökuntaa tai FISiä ei kiinnosta” – Uutisalue

Mikaela Shiffrinille karmaiseva virhe – Kalle Palander antoi palaa selostamossa: ”Ratahenkilökuntaa tai FISiä ei kiinnosta”

Alppiyhdistetyn hallitseva maailmanmestari Mikaela Shiffrin koki karmaisevan pettymyksen MM-kisojen avauspäivänä, kun hän joutui keskeyttämään.

Näin Mikaela Shiffrinin MM-kulta haihtui viime metreillä.

Yhdysvaltojen Mikaela Shiffrin oli hallitsevana maailmanmestarina MM-kisojen alppiyhdistetyn ennakkosuosikki ja oli hyvissä asemissa supersuurpujottelun jälkeen, kun hän oli kuudentena 0,96 sekuntia kärjestä.

Shiffrin laski pujotteluosuutta juuri niin vahvasti kuin häneltä odotettiinkin ja oli viimeisellä väliaikapisteellä enää 0,08 sekuntia kärkeä jäljessä, mutta kaksi porttia ennen maalia hän teki virheen. Shiffrinin suksi meni kepin väärältä puolelta, ja hän joutui keskeyttämään.

– Mitä minä sanoin noista käännöksistä! Minkä takia tuollaista tehdään ammattiurheilussa? Yle Urheilun asiantuntija Kalle Palander meuhkasi selostamossa.

Palander tarkoitti tällä kulunutta rataa, joka näkyi jo ensimmäisen laskijan, MM-kultaa voittaneen Federica Brignonen laskussa. Etenkin viimeisillä porteilla oli käännöskohdissa pöpperöistä lunta, joka olisi pitänyt Palanderin mielestä ottaa pois.

– Nämä kuitenkin tekevät tätä työkseen, ja sitten ratahenkilökuntaa tai FISiä ei kiinnosta sen vertaa, että ottaisivat pöherölumen pois sieltä. Tuo on todella ärsyttävää, Palander puuskahti.

– Kun sen tiesi, että hän (Shiffrin) tulee siihen lujempaa kuin muu ja eri linjalla. En ymmärrä, miten valmentajat eivät ole tuohon reagoineet. Kyllä valmentajallekin pitää antaa tuosta noottia.

Palander muistutti, etteivät valmentajat itse voi mennä lanaamaan rataa tai koskea lapioon, mutta he voivat opastaa rataryhmää tässä asiassa.

Shiffrinille ulosajo oli jo neljäs perättäinen arvokisojen tekniikkalajeissa. Viime vuonna Pekingin olympiakisoissa hän laski ulos sekä alppiyhdistetyssä, pujottelussa että suurpujottelussa. Pyeongchangissa hän saavutti alppiyhdistetyssä hopeaa.

Italian Federica Brignone voitti Courchevelin ja Meribelin MM-kisojen ensimmäisen mestaruuden 0,04 sekunnin erolla ennen Sveitsin Wendy Holdeneria. Itävallan Ricarda Haaser saavutti uransa ensimmäisen MM-mitalin ottamalla pronssia.

Peräti kahdeksan vauhtilaskijaa jätti leikin kesken ja vain 20 naista starttasi pujotteluosuuteen.

Source Link yle.fi