Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4f436c840a90c78fbff9d2a82d210fa3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Mikko Rantanen teki upeaa historiaa NHL:ssä – Uutisalue

Mikko Rantanen teki upeaa historiaa NHL:ssä

Artturi Lehkosen avausmaali ja Mikko Rantasen päätöserän tasoitus eivät riittäneet viemään Coloradoa voittoon Torontosta.

Jääkiekon NHL:ssä Colorado Avalanche joutui taipumaan kanadalaisvieraidensa edessä.

Ottelu Toronto Maple Leafsia vastaan alkoi kotijoukkojen näkökulmasta vahvasti, sillä Artturi Lehkonen ohjasi kiekon maaliin jo ottelun kolmannella minuutilla. Ottelu oli Lehkoselle, 28, uran 500:s.

Noin yhdeksän minuuttia Lehkosen onnistumisen jälkeen Andrew Cogliano vei isännät jo 2–0-johtoon.

Tyler Bertuzzin onnistui kuitenkin kaventaa ylivoimalla pari minuuttia myöhemmin. Toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla Bertuzzi saatteli joukkueensa tasoihin ja noin kaksi minuuttia tämän jälkeen Mitchell Marnerin osuma vei vieraat 3–2-johtoon.

Mikko Rantanen tasasi vielä tilit päätöserän alkupuolella, mutta Bertuzzin onnistui täydentää hattutemppunsa, kun erää oli pelattu päälle 17 minuuttia. Bertuzzi sinetöi ylivoimamaalillaan Toronton voiton ja loppulukemat 4–3.

Päätöserän tasoituksensa lisäksi Rantanen kirjautti syöttöpisteen Coglianon avauserän osumasta.

Rantanen teki ottelussa seurahistoriaa. Hän on ensimmäinen Coloradon pelaaja, joka on ylittänyt 30 maalin rajapyykin neljästi peräkkäin. Yhteensä NHL-osumia suomalaistähti on latonut 250.

Coloradon Nathan MacKinnon puolestaan nappasi syöttöpisteen joka ikisestä Coloradon osumasta. Kolmen syöttöpisteen saldoon ylsi myös Toronton William Nylander, jonka lapa viuhui yhtä vaille jokaisessa joukkueensa maalissa.

Florida Panthers otti kotikaukalossaan voiton Washington Capitalsista maalein 3–2.

Florida avasi illan maalitilin toisen erän alkuvaiheilla, mutta päätyi pitämään kotikatsomoa jännityksessä ottelun viime minuuteille saakka. Washington onnistui tasoituksessa toisen erän lopulla ja nousemaan johtoon päätöserän puolivälissä.

Floridan ylivoimamaali viimeisen erän 17. minuutilla siivitti kuitenkin ottelun jatkoajalle, jossa ratkaisun tarjoili Floridan Gustav Forsling.

Päätöserän myöhäistasoitus kirjattiin Floridan suomalaiskipparille Aleksander Barkoville. NHL:n verkkosivujen mukaan Barkov ohjasi Carter Verhaeghen rannelaukauksen maaliin.

Tasoitusmaalin tekijästä vaikutti olleen jonkin tasoista epäselvyyttä, sillä maali merkittiin alkujaan Verhaeghelle, ja Barkoville oli tuossa vaiheessa irtoamassa joukkuetoverin onnistumisesta syöttöpiste. Jonkin aikaa ottelun päättymisen jälkeen Barkovin ja Verhaeghen osat kuitenkin vaihtuivat päikseen.

Aleksandr Ovetshkinilta katkesi Floridaa vastaan kymmenen ottelun mittainen pisteputki. Lauantainen kohtaaminen oli venäläispelaajalle NHL-uran 1 400. ottelu. Hänestä tuli liigan 41. pelaaja, joka on saavuttanut kyseisen rajapyykin ja kymmenes, joka on onnistunut saavutuksessa yhden ja saman joukkueen paidassa.

Carolina Hurricanes kärsi kotikaukalossaan tappion Dallas Starsin käsittelyssä. Vieraat ehtivät avauserän lopulla johtoon, kun Jason Robertson osui Miro Heiskasen ja Joe Pavelskin avittamana.

Carolinan Sebastian Aho tasoitti läpiajomaalilla toisen erän alussa, mutta Wyatt Johnston sinetöi loppulukemat 2–1 vain kuutisen minuuttia myöhemmin. Heiskanen kirjautti syöttöpisteen myös Johnstonin osumasta.

Dallas katkaisi voitollaan sekä oman neljän tappion putkensa että Carolinan neljän ottelun mittaiseksi venyneen voittoputken.

Sebastian Aho teki maalin jo kolmannessa ottelussa peräjälkeen. Aholla on kuluvalta kaudelta kasassa tehot 22+39.

New Jersey Devils puolestaan isännöi Montreal Canadiensia, josta paholaispartio otti voiton maalein 4–3. Tappio oli Montrealille viides peräjälkeen, ja tappioputki on NHL:n verkkosivujen mukaan seuran pisin tällä kaudella.

Montrealin paidassa pelaava suomalaishyökkääjä Joel Armia nappasi syöttöpisteen Nick Suzukin ottelun viime minuuteilla tekemästä kavennuksesta.