Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_17883c1bd6720e2602d0e5584d67a79b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Miro Heiskanen sai lapsen – sitten ammatin realiteetit iskivät: ”Oli se kieltämättä vähän vaikeaa” – Uutisalue

Miro Heiskanen sai lapsen – sitten ammatin realiteetit iskivät: ”Oli se kieltämättä vähän vaikeaa”

NHL-tähti Miro Heiskasesta tuli isä 24-vuotiaana.

Kulunutta viikkoa Miro Heiskanen ei unohda koskaan.

– Kaikenlaista tapahtumaa on ollut ja on saanut mennä joka paikkaan. On ollut hauska viikko. Ei ole ainakaan aika käynyt pitkäksi, Heiskanen naurahtaa kesken vieraskiertueen Raleigh’sta.

Viime sunnuntaina Heiskasesta tuli isä, kun hänen puolisonsa Julia Taka-aho synnytti perheen esikoistytön. Ilouutisen vuoksi Dallas Starsin 24-vuotias suomalaispuolustaja jäi kotiin, kun muu joukkue suuntasi vieraskiertueelle.

– Pelasin vielä lauantain kotipelin, ja sen jälkeen lähdimme sairaalaan synnytykseen. Kaikki meni sairaalassa hyvin ja pääsimme kotiin maanantaina, Heiskanen kertoo.

– Todella siisti juttu kaikkinensa. Olen todella innoissani.

Heiskanen ei ehtinyt viettää koti-isän arkea pitkään, sillä hän liittyi pikavauhtia joukkueen mukaan New Yorkissa.

– Oli se kieltämättä vähän vaikea muuttaa heti ajatukset takaisin pelihommiin, mutta se, että molemmat, puoliso ja lapsi voivat hyvin, helpotti siirtymistä.

– En malttaisi pysyä poissa kotoa tällä hetkellä, mutta onneksi puolison vanhemmat ovat jeesailemassa Dallasissa tällä hetkellä lapsen kanssa. Onneksi ensi kuussa pääsee viettämään enemmän aikaa kotona, sanoo Heiskanen.

Perheenlisäyksen takia Heiskanen oli sivussa Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä pelatusta vierasottelusta Bostonia vastaan. Tuore isä palasi Dallasin kokoonpanoon keskiviikon vastaisena yönä vierasottelussa New York Rangersia vastaan.

Ottelu oli samalla Heiskasen NHL-uran 400. runkosarjaottelu. Heiskanen juhlisti merkkipaalua laukomalla Dallasin ainoan maalin ylivoimalla 1–3-tappiossa.

Osumansa Heiskanen omisti esikoistytölleen.

– Näin se menee, Heiskanen myhäilee.

Heiskasen kausi ei ole sujunut pelkästään ruusuilla tanssien.

Tammikuun alussa tähtipuolustaja joutui telakalle kolmeksi viikoksi alavartalovamman takia, minkä seurauksena hän oli kymmenen peliä sivussa. Heiskanen palasi askiin 25. tammikuuta.

– Olen pysynyt aika terveenä kaudesta toiseen. Tuo taisi olla NHL:ssä pisin yhtäjaksoinen pätkä, kun jouduin olemaan loukkaantuneena. Viikon verran jouduin olemaan poissa jäältä, mutta sen jälkeen pääsin takaisin ja ottamaan vähän tuntumaa. Onneksi ei tullut pidempää huilia, sanoo Heiskanen.

Paluunsa jälkeen Heiskanen on kerännyt kymmenessä ottelussa tehot 3+5.

Suomi-kiekon ylivertainen puolustajatimantti pelaa kuudetta kauttaan NHL:ssä.

Superlupauksen statuksella maailman ykkössarjaan siirtynyt espoolainen murtautui heti tulokaskaudellaan 2018–2019 Dallasin kärkipelaajien joukkoon, ja sittemmin rooli on vain kasvanut kausi kaudelta.

Nykyisin Heiskanen on Dallasin itseoikeutettu ykköspuolustaja, varakapteeni ja yksi NHL:n eturivin nuorista puolustajista.

Miro Heiskanen on pelannut tällä kaudella ottelua kohti 24.53 minuuttia, mikä on NHL:n 11. korkein lukema. Kuva: Bruce Bennett / Lehtikuva

Kuuden kauden aikana Heiskanen on tehnyt 401 runkosarjaottelussa 239 (51+188) tehopistettä, mikä on kaikista sarjan puolustajista 16. kovin lukema.

Viime kaudella Heiskanen pomppasi uudelle tasolle sijoittuen puolustajien pistepörssissä seitsemänneksi uransa ennätyspisteillä 11+62=73.

Tähän kauteen tulosodotukset nousivat, mutta Heiskanen ei ole pystynyt tekemään odotetunlaisesti pisteitä hyökkäyssuuntaan. 47 ottelun jälkeen kasassa on 35 (7+28) pistettä. Nykytahti enteilee 53 pisteen kautta.

– Omaan kauteeni voin olla ihan tyytyväinen tähän mennessä. Ainahan sitä tehokkuutta toivoisi enemmän, mutta varsinkin puolustussuuntaan on mennyt todella hyvin, Heiskanen arvioi.

– Varsinkin alkukaudella tehot olivat kateissa, vaikka sain luotua paikkoja ja vastuuta tuli. Nyt sitä tehokkuuttakin on alkanut löytyä enemmän viime peleissä. Vaikea sanoa mitään yhtä syytä, miksei tehoja ole tullut enemmän, mutta ylivoima ei ole ollut meillä niin hyvää kuin pitäisi. Se näkyy pisteissäkin.

Puolustussuuntaan Heiskanen on ollut totutun vahva.

Heiskanen profiloituu kiekolliseksi puolustajaksi, mutta hän erottuu sarjan tähtipuolustajakuvastossa nimenomaan tasaisen varmalla ja eleettömällä puolustuspelillään. Heiskanen on ottanut kiekonriistoja 21. eniten sarjan puolustajista.

Tällä kaudella Heiskanen on pelannut lähes 25 minuuttia illassa, mikä on selvästi eniten Dallasin puolustajista. Uusi puolustajapari Thomas Harley pelaa keskimäärin 20.29 minuuttia.

Harley on tämän kauden ehdottomia komeettoja. Isokokoinen 22-vuotias kanadalainen on tehnyt 55 ottelussa 14 maalia ja 34 pistettä.

– Hän on kokonaisvaltainen ja todella hyvin liikkuva puolustaja, joka osaa pelata kiekon kanssa. Viime vuosista hän on kehittynyt todella paljon puolustussuunnan pelaamisessa. Alussa hän oli enemmän hyökkäävä puolustaja, mutta nyt hän osaa myös puolustushommat paremmin, Heiskanen kehaisee.

Heiskanen ja Harley johtavat Dallasin puolustusta. Kuva: Sam Hodde / AFP

Heiskanen ja Harley muodostavat dynaamisen kärkiparin. Heidän ollessaan jäällä Dallas on hallinnut maalipaikkoja 62,9 prosenttisesti ja maalisuhde on vakuuttava 18–10.

– Yhteistyö on toiminut hyvin ja molemmat tykkäävät pelata toisen kanssa. Ei ole valittamista. Sen verran hyvin meillä on mennyt, että, luultavasti saamme jatkaakin puolustajaparina, Heiskanen aprikoi.

Dallas kuuluu tällä kaudella vakavasti otettaviin Stanley Cup -suosikkeihin. Tällä hetkellä Dallas on läntisen konferenssin toisena Vancouver Canucksin jälkeen.

– Nyt meillä on vähän vaikeampi jakso menossa, mutta uskon, että tässä jengissä on kaikki palaset mennä todella pitkälle. Kova on luotto siihen, että jos pystymme parhaimpaamme keväällä, mahdollisuudet ovat mihin vain, Heiskanen sanoo.

Heiskanen näkee tämän kauden joukkueessa selkeän muutoksen verrattuna viime kausiin.

– Olemme saaneet kokoonpanoon enemmän syvyyttä viime kaudesta. Nyt emme ole pelkästään yhden ketjun (Roope Hintzin johtama ykkösketju) varassa, vaan maalinteko jakaantuu tasaisemmin. Se on tärkeää loppukautta ajatellen.

Source Link is.fi