Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_47da989b1ec0d2193d5aee35a0e0f270, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mistä johtui Lewis Hamiltonin auton käsittämätön vauhti? Protestia hautovalla Red Bullilla on nyt teoria – Uutisalue

Mistä johtui Lewis Hamiltonin auton käsittämätön vauhti? Protestia hautovalla Red Bullilla on nyt teoria

Lewis Hamilton järjesti melkoisen show’n Brasilian F1-kisassa viime sunnuntaina.

Mercedeksen brittikuski starttasi kisaan kymmenennestä ruudusta. Hän esitteli kisan alussa melkoisen ohituskavalkadin ja nousi uhkaamaan kisan kärjessä ollutta Max Verstappenia.

Red Bullin hollantilaiskuski puolusti Hamiltonin ohitusyrityksissä paikkaansa härskisti, mutta joutui lopulta taipumaan. Hamiltonin Mercedeksen suoravauhti oli Interlagosin radalla niin paljon muita kovempaa, että hän pääsi Verstappeninkin ohitse.

Verstappen jahtaa uransa ensimmäistä maailmanmestaruutta. Voittonsa myötä Hamilton kavensi hollantilaisen etumatkan 14 pisteeseen, kun MM-kautta on jäljellä kolme kisaa.

Red Bullilla ollaan huolissaan Hamiltonin huimasta vauhdista. Tallin neuvonantaja Helmut Marko kommentoi asiaa saksalaisen Sport1-sivuston haastattelussa.

– Jos Hamilton on noin ylivoimainen Qatarissa tänä viikonloppuna sekä sen jälkeen myös Saudi-Arabiassa ja Abu Dhabissa, niin siinä tapauksessa me voimme unohtaa MM-tittelin, Marko sanoi Sport1:lle.

Marko huomautti, että Hamiltonin vauhti oli Brasiliassa eri tasolla kuin hänen tallikaverillaan Valtteri Bottaksella sekä muilla Mercedeksen moottoreita käyttävillä kuljettajilla.

– En ole koskaan aiemmin nähnyt Mercedekseltä tällaista rakettimoottoria. Emme pystyneet pitämään Hamiltonia takanamme suorilla, vaikka hänen takasiipensä oli säädetty yhtä jyrkkään asentoon kuin Monacossa, Marko sanoi.

Red Bullilla työskennellään nyt ankarasti, jotta syy Hamiltonin vauhtiin saadaan selvitettyä. Tallilla on Markon puheiden perusteella jo teoria sen syistä.

– Olemme huolissamme pääosin kahdesta eri asiasta, joista saatamme vaatia selvitystä Kansainväliseltä autoliitolta FIA:lta. Mutta teemme protestin vain siinä tapauksessa, että saamme kerättyä todisteet, että jokin asia Hamiltonin autossa ei ole sääntöjenmukainen, Marko sanoi.

Saksalaissivuston mukaan Markon mainitsemat kaksi asiaa koskevat Hamilton auton moottorin tehoja sekä Mercedeksen rattiin liittyvää salaista järjestelmää.

Hamiltonin aika-ajosuoritus hylättiin Brasiliassa, koska hänen autonsa takasiipi ei ollut sääntöjenmukainen. Red Bullin Verstappen puolestaan sai 50 000 euron sakon, koska hän kävi kopeloimassa Hamiltonin auton takasiivekettä aika-ajon päätteeksi.

Formula ykkösten armoton MM-taisto jatkuu tänä viikonloppuna Qatarissa. Losailin rata on nyt ensi kertaa F1-kisan näyttämönä.

Source Link is.fi