Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ed9a1f0d0d414d60414393020578d531, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mitä ihmettä Kalle Rovanperä oikein puuhaa erikoiskokeiden alussa? Kertoo nyt erikoisesta rituaalistaan – Uutisalue

Mitä ihmettä Kalle Rovanperä oikein puuhaa erikoiskokeiden alussa? Kertoo nyt erikoisesta rituaalistaan

Käsien ja ranteiden pyörittelyä, silmiä kiinni ja auki. Kämmeniä paukutellen yhteen ja ajovaihde silmään. Tämä rituaali toistuu samanlaisena Kalle Rovanperän, 21, kohdalla rallista ja erikoiskokeesta toiseen.

Mutta miksi näin? Ja mistä tämä kuvio on oikein peräisin? Antaa Toyota-kuljettaja Kalle Rovanperän itse kertoa.

– Olen tehnyt tuota juttua jo aika kauan aina ennen erikoiskokeiden lähtöä. Niin kauan kuin muistan, monta vuotta sitä on jo tullut tehtyä. Kai minä olen sitten joskus jonkun muun nähnyt tekevän jotain samanlaista, niin itsellä on nyt tällainen oma, Rovanperä kertoo.

– Enpä tiedä, se on nyt sellainen pieni mietintähetki itsensä kanssa. Keskittyy ja yrittää saada sellaisen hyvän mielentilan siihen alkavalle erikoiskokeelle, hän jatkaa.

Kalle Rovanperän keskittymiskykyä on kehuttu.

Ainakin Toyotan nykyisellä tallipomolla Jari-Matti Latvalalla, 37, oli tapana ainakin välillä tsempata itseään kuljettajanurallaan hieman vastaavalla tavalla kuin Rovanperä nyt. Latvalan ”pumppaamista” voi tosin kuvailla aggressiivisemmaksi kuin Rovanperän kuvioita.

Ilmeisesti kuviosta on ollut Rovanperälle tsemppimielessä hyötyä ja tukea kun siitä on tullut tapa?

– En tiedä sitten, onko siitä varsinaisesti mitään hyötyä, mutta tapa on tapa. Sitä tulee sitten tehtyä tuollaisia, Rovanperä sanoo.

Onko kuvio joka kerta aivan samanlainen vai löytyykö erilaisia variaatioita?

– On se aika lailla samanlainen aina.

Eikä tästä tavasta varmaankaan kannata luopua, kun olet kiinni maailmanmestaruudessakin?

– Ei kannata hyvästä luopua, Rovanperä myhäilee.

Rovanperälle on myös muodostunut muita tapoja ralliviikonloppuina. Hän tekee aamuisin ennen ajopäivien alkua herättelevän harjoitteen kuntovalmentaja Taavi Kuupposen, 35, kanssa. Sen tarkoituksena on saada reaktiokyky ja yleinen vireystila kohdalleen.

Kuntovalmentaja availee kämmeniään ja Rovanperän pitää ehtiä napauttamaan sormillaan siihen käteen, jonka valmentaja avaa nyrkistä auki. Kuupponen kuvailee rutiinia eräänlaiseksi köyhän miehen Speden Spelien nopeustestiksi. Edesmenneen elokuva- ja tv-persoona Pertti ”Spede” Pasasen ohjelmassa oli Nopeustesti-kone, jolla näpyteltiin värivalopainikkeita kiivaaseen tahtiin. Nopeustesti-kone tuli takavuosina tunnetuksi myös esimerkiksi huoltoasemien ja hotellien aulojen ajanvietepelinä.

Taavi Kuupponen on Kalle Rovanperän luottomies.

MM-sarjassa porhalletaan seuraavaksi Uudessa-Seelannissa ensi viikonloppuna. Rovanperällä on taas mahdollisuus ratkaista MM-titteli edukseen.

Uuden-Seelannin sorarallin teiden luonnetta voi kuvailla hieman suomalaistyyppisiksi, vaikka reitillä ei olekaan niin paljon hyppyjä kuin Jyväskylän MM-rallissa.

ROVANPERÄ ei ole aiemmin kilpaillut Uudessa-Seelannissa. Hän on valmistautunut koitokseen muun muassa tutkimalla videoita Uuden-Seelannin oloista.

– Enpä tiedä, ihan mielenkiintoinen juttu on. Onhan sitä aiemminkin moneen ralliin ekan kerran lähdetty. Jouheita ja vauhdikkaita teitä on aina mukavaa ajaa, hän tuumi.

Rovanperä ampaisee reitille ensimmäisenä ja joutuu auraamaan teitä liukkaasta irtosorasta takaa tuleville. Aurahommissa menee aikaa hukkaan, kun pito ei ole parhaimmillaan.

– Se on varmasti huono kisa aurata ensimmäisenä kuljettajana reitillä. Siellä on paljon sellaista irtoryyniä, oikein kunnon kuulalaakerisoraa. Se ei ole meille hyvä, Rovanperä sanoi.

ROVANPERÄ johtaa MM-sarjaa 53 pisteellä ennen toisena olevaa Hyundain virolaistähteä Ott Tänakia.

MM-sarjan virallisen pistelaskun mukaan Rovanperä voi varmistaa maailmanmestaruuden Uudessa-Seelannissa, jos hän saavuttaa rallista vähintään kahdeksan pistettä enemmän kuin Tänak tai voittaa rallin ja ottaa vähintään seitsemän pistettä enemmän kuin Tänak.

Uuden-Seelannin rallin jälkeen kaudesta on ajamatta vielä kaksi MM-osakilpailua.

Source Link is.fi