Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_fb7e8423a16807745ff98d84fb0b2ff7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Muuli-peräkärryn valmistus uhkaa päättyä – Juncar sulkee ovensa Lapualla, tuotemerkeille etsitään ostajaa – Uutisalue

Muuli-peräkärryn valmistus uhkaa päättyä – Juncar sulkee ovensa Lapualla, tuotemerkeille etsitään ostajaa

Suomalaisilta teiltä ja pihoilta tutun Muuli-peräkärryn tuotanto on vaakalaudalla. Lapualainen Juncar lopettaa toimintansa kannattamattomana vuoden loppuun mennessä.

Juncarin muuli peräkärry ja venetraileri.

Vaikka tuotemerkeille löydettäisiin ostaja, Juncarin toiminta Lapualla loppuu. Kuva: Juncar Oy

Suomalaisia perävaunuja valmistavan Juncarin toiminta Lapualla päättyy vuoden loppuun mennessä.

Samalla tiensä päähän tulee näillä näkymin Muuli-, Juncar- ja IKH-tuotemerkeillä valmistettujen perävaunujen ja venetrailereiden tuotanto.

Tuotemerkkien tulevaisuudesta käydään tällä hetkellä keskustelua ostajakandidaattien kanssa.

Vaikka tuotemerkeille löydettäisiin ostaja, toiminta Lapuan tehtaalla päättyy siitä huolimatta.

Perävaunujen takuut ovat muutoksesta huolimatta voimassa ja Juncarin valmistamien varaosien saatavuus pyritään turvaamaan jatkossakin, kertoo Juncar tiedotteessaan.

Kyseessä on yrityksen emoyhtiön MSK Group Oy:n hallituksen päätös. Sen taustalla ovat haasteet liiketoiminnan kannattavuudessa sekä heikot näkymät eteenpäin.

Lisäksi perävaunujen valmistuksen kustannukset ovat nousseet ja kysyntä on merkittävästi vähentynyt. Syitä tähän ovat muun muassa koronapandemia, Ukrainan sota sekä yleisen taloustilanteen ja ostovoiman heikentyminen.

Juncar Oy työllistää Lapualla 12 henkilöä, jotka kaikki pyritään sijoittamaan uusiin tehtäviin konsernin sisällä. Tarkemmat henkilöstövaikutukset selviävät myöhemmin.

Source Link yle.fi