Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f9289ae39c76ce238d51ce995189a8c9, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Naisleijonat esiintyi kurittomasti – voitto kiekkokääpiöstä irtosi vasta jatkoajalla – Uutisalue

Naisleijonat esiintyi kurittomasti – voitto kiekkokääpiöstä irtosi vasta jatkoajalla

Suomen jääkiekkonaiset kukistivat Unkarin ja pitivät toiveen MM-kilpailujen A-tasolohkopaikasta hengissä.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue kävi lähellä täydellistä katastrofia Tanskassa pelattavissa MM-kilpailuissa. Torstain puolivälieräpettymyksen jatkoksi Suomi konttasi lauantaina kolme erää Unkarin perässä, mutta tokeni 3–2-jatkoaikavoittoon ja piti elossa mahdollisuuden nousta viidenneksi.

Mitalien sävyttämien vuosien jälkeen sijoitusottelut ovat vastakohta sille, mihin Suomi halusi. Unkari oli hankala pakkopulla, mutta nieleminen osoittautui odotettuakin hankalammaksi.

Elisa Holopaisen jatkoaikaosuma takasi sen, että Suomi pelaa vielä sunnuntaina kisojen päätöspäivänä viidennestä sijasta ja paikasta ensi kauden MM-kilpailujen A-tasolohkoon. Sunnuntain vastustaja on Japani tai Ruotsi.

Perjantaina muutamat Suomen pelaajat kertoivat Unkarin olevan tuntematon vastustaja eikä yhteisiä kohtaamisia ollut. Muisti on yllättävän lyhyt, tai valikoiva. Kesällä 2019 Naisleijonat saapui MM-hopeaeuforiassa kesäleirille Vierumäelle ja nuiji ohimennen Unkarin 11–1.

Vastustajan saattoi kolme vuotta sitten kuitata olankohautuksella, mutta Frederikshavnin iltapäivässä Unkari piinasi loppuun asti. Tiukka sumppu piti Naisleijonat poissa maalintekopaikoilta, eikä harvoista kunnon laukauksista syntyneisiin irtokiekkoihin ollut riittävää nälkää.

Susanna Tapani raotti tietä helpotukseen avauserän maalillaan. Tapanin tavoin kolme vuotta sitten Vierumäellä rallatelleista Noora Tulus tuplasi lukemat toisessa erässä. Yhtenäinen joukkue olisi tuon jälkeen paketoinut pelin, mutta Juuso Toivolan kuriton leijonalauma päästi Unkarin mukaan.

Regina Metzler kavensi pian Tuluksen täysosuman jälkeen.

Takaiskun jälkeen Naisleijonat hukkasi peräkkäisten jäähyjen myötä otteen lopullisesti. Unkari iski tasaviisikoin tasoituksen, kun Alexandra Huszak yllätti Anni Keisalan. Huszak oli mukana kolmen vuoden takaisessa nöyryytyksessä ja teki tuolloin maansa ainoan maalin.

Kolmannessa erässä Suomi hutiloi jäähyn väärästä vaihdosta, mutta välttyi takaiskulta. Jatkoajalla Holopainen päästi Suomen piinasta ja varmisti turnauksen jatkumisen.

Source Link is.fi