Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_69ec7d41013038c80842b7de15e9e75f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Naisten salibandyliigan otteluohjelma hämmästyttää – päävalmentajat tyrmäävät omituisen pitkän tauon: ”Vähän surkuhuipaisaa” – Uutisalue

Naisten salibandyliigan otteluohjelma hämmästyttää – päävalmentajat tyrmäävät omituisen pitkän tauon: ”Vähän surkuhuipaisaa”

Pitkä ottelutauko keskeyttää naisten F-liigan pelit Lappeenrannassa ja Jyväskylässä pitkäksi aikaa vuodenvaihteessa. SaiPalle pelitaukoa kertyy peräti seitsemän viikkoa.

Kuva O2-Jyväskylän ja SaiPan kohtaamisesta kaudella 2022–23.

Kuva O2-Jyväskylän ja SaiPan mittelöstä viime kaudelta. Kuva: Esa Jokinen

Naisten salibandyliigan otteluohjelma sisältää pari erikoista yksityiskohtaa. Lappeenrannan SaiPa ja 02-Jyväskylä huilaavat peleistä viikkokaupalla kesken liigakauden.

SaiPalle taukoa tulee seitsemän viikkoa ja O2:lla yli kuusi viikkoa vuodenvaihteen molemmin puolin.

Salibandyliiton pääsarjapäällikön Joni Toivolan mukaan keskinäisen pelin siirtäminen joulukuulta tammikuulle selittää mainittujen joukkueiden pitkää pelitaukoa.

– Ottelu jouduttiin siirtämään sen takia, että kaikki mahdolliset pelipaikat olivat (16.12.) varattu, Toivola kertoo.

SaiPan päävalmentajan Toni Soikkelin mielestä kauden ottelut sijoittuvat kalenteriin ylipäätään epätasaisesti.

– Onhan tuo vähän surkuhupaisaa, että tuossa on noin pitkä tauko, vaikka siinä välissä olisi se yksi peli ollutkin. Nyt vedetään hirveällä tahdilla tämä alku niin kuin viime kaudellakin, Soikkeli purnaa.

SaiPa pelasi viime vuonna syyskaudella naisten F-liigan B-lohkossa 17 ottelua, kun taas kevään runkosarjassa lappeenrantalaisille kertyi vain neljä ottelua.

SaiPan päävalmentaja Toni Soikkeli.

SaiPan päävalmentaja Toni Soikkeli hämmästelee otteluohjelmaa. Kuva: Esa Jokinen

Samoilla linjoilla on myös O2-Jyväskylän manageri Jesse Järvinen.

– Se on hirvittävän lyhyt jakso, missä pelit pelataan. Syksyllä on välillä hirveä otteluruuhka, ja sitten vuodenvaihteessa on puolestaan tuollainen tosi pitkä tauko sarjapeleistä, Järvinen summaa.

Hän toivoo, että tulevaisuudessa F-liigassa pelattaisiin kolminkertainen sarja.

– Ymmärrän kyllä myös sen, että tähän liittyy taloudellisia seikkoja. Joukkueen sisällä on yhteinen näkemys siitä, että olisi kiva pelata hieman tasaisemmin otteluita.

O2-Jyväskylän päävalmentaja Jesse Järvinen.

Myös O2-Jyväskylän päävalmentaja Jesse Järvinen harmittelee syksyn otteluruuhkaa ja pitkää taukoa. Kuva: Esa Jokinen

Pääsarjapäällikkö Toivolan mukaan F-liigan tavoite on, että kaikilla joukkueilla olisi saman verran otteluita aina samassa vaiheessa kautta.

– Se ei ole aina kokonaiskuvassa ihan mahdollista johtuen siitä, että meidän pääsarjajoukkueilla ei ole omia halleja, vaan sarjaa pelataan osittain juuri kunnallisissa ja kaupallisissa halleissa, Toivola perustelee.

– Emme voi tehdä seurojen työtä liian vaikeaksi, että pakottaisimme heitä pelaamaan eri halleissa kuin missä he ovat tottuneet pelaamaan kotiotteluitaan. Esimerkkinä Jyväskylä on vaikea paikkakunta sen suhteen, että siellä pelataan futsalia sekä myös salibandya miehissä että naisissa.

Maajoukkuetauot keskeyttävät sarjakauden

Aiempinakin kausina F-liigassa on nähty pitkiä pelitaukoja niin naisissa kuin miehissä. Tauot ajoittuvat MM-kisojen yhteyteen eli marras-joulukuulle.

Esimerkiksi Helsinki Unitedilla oli kaudella 2021–22 peräti kahdeksan viikon ottelutauko naisten F-liigassa.

F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen sanoo arvokisakausien vaikeuttavan huomattavasti sarjaohjelmien suunnittelua.

– Mikä olisi sitten ideaali ajankohta pelata arvokisoja? Ennenhän niitä pelattiin aina keväisin kauden päätteeksi, Nurminen kysyy ja lisää, että korona on vaikuttanut huomattavasti viime kausien otteluohjelmien suunnitteluun yksittäisten pelisiirtojen takia.

Miesten F-liigassa esimerkiksi TPS huilasi pari vuotta sitten kuusi viikkoa MM-kotikisojen ympärillä.

Tällä kaudella miesten F-liigaa pelataan joulukuussa kuutenatoista eri pelipäivänä ja naisten F-liigaa vain yhtenä päivänä (16.12.).

Naisten otteluohjelmaa suunnittelemassa ollut Toivola kertoo halunneensa pyhittää joulun ajan naisille harjoitteluun ja osittain lomailuun.

Toivola paljastaa, että ensi kauden otteluohjelmien suunnittelu on jo työn alla.

– Pyritään keskustelemaan kuntien ja kaupunkien kesken alkuvuodesta, että miten saataisiin otteluaikatauluja vähän paremmin suunniteltua ensi kaudelle.

SaiPan pelaajia.

SaiPa on ollut alkukaudesta hienossa iskussa. Kuva: Esa Takalo

SaiPa on 12 joukkueen naisten F-liigassa toisena, kun se on kuudesta ottelustaan ottanut viisi voittoa. Sarjakärjessä puhtaalla pelillä jatkaa hallitseva mestari TPS.

Näet sarjataulukon tästä linkistä.

Source Link yle.fi