Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9b42dc7a88d880a37c2df216fdc0e9ed, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Natalia Neprjajeva valloitti Tour de Skin – Krista Pärmäkoski taipui neljänneksi, Kerttu Niskanen viidenneksi – Uutisalue

Natalia Neprjajeva valloitti Tour de Skin – Krista Pärmäkoski taipui neljänneksi, Kerttu Niskanen viidenneksi

Venäjän Natalia Neprjajeva on voittanut Tour de Skin naisten kokonaiskilpailun. Päätösmatkalla Neprjajeva oli kilpailussa neljäs. Neprjajeva oli aikaisemmin saavuttanut kaksi kakkostilaa hiihtokiertueella. Ruotsin Ebba Andersson oli kokonaiskisan toinen. Hienosti loppunousun sivakoinut Heidi Weng sijoittui kokonaiskilpailussa kolmanneksi.

Krista Pärmäkoski oli kokonaiskisa paras suomalainen ollen kiertueen neljäs. Kerttu Niskanen oli Tour de Skin lopputuloksissa viides.

Loppunousun nopeiten kipusi Norjan Heidi Weng. Toiseksi sijoittui päätösetapilla RuotsinEbba Andersson, joka jäi seitsemän sekuntia Wengistä. Kolmas oli Ranskan Delphine Claudel.

Päätösetapin ratkaisu nähtiin Alpe Cermisin rinteen juurella. Ebba Andersson ja Heidi Weng tekivät eroa pääjoukkoon heti loppunousun alussa. Kaksikko kasvatti tasaisesti eroa takana tulevaan joukkoon. Kovimmat haastajat Natalia Neprijajeva ja Krista Pärmäkoski putosivat kärjen vauhdista pian 7,5 kilometrin väliaikapisteen jälkeen.

Krista Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena päätösmatkalla kuudes. Hän jäi kärjestä 59 sekuntia. Kerttu Niskanenoli päätösmatkalla kahdeksas, jääden Heidi Wengistä minuutin.

Muiden suomalaisten sijoitukset päätösmatkalla olivat: Johanna Matintalo 31:s ja Anne Kyllönen 23:s. Tourin lopputuloksissa Matintalo oli 14:s. Anne Kyllönen oli kiertueen lopputuloksissa 15:s.

Päätösetapilla eroja nähtiin vasta nousuosuudella

Tour de Skin päätösetappi hiihdettiin nyt kolmatta kertaa yhteislähtönä takaa-ajon sijaan. Alkumatka hiihdettiin yhdessä jonossa, jota veti yhdysvaltalainen Jessica Diggins. Ohittaminen ahtaalla hiihtouralla oli vaikeaa kilpailun alkuvaiheilla.

2,3 kilometrin kohdalla kärkeen kipusi Ruotsin Johanna Hagström. Iso pääjoukko oli hyvin kasassa. Kaikkiaan 26 hiihtäjää oli kymmenen sekunnin sisällä 2,3 kilometrin väliaikapaikalla.

6,8 kilometrin väliaikapaikalla kärjessä oli Ruotsin Ebba Andersson, heti perässä hiihti Norjan Heidi Weng. Viimeisellä väliaikapaikalla ennen nousua Krista Pärmäkoski oli kolmantena kolme sekuntia kärkikaksikon takana. Nousun juurella Kerttu Niskanen oli sijalla kuusi. Eroa kärkeen oli tuossa vaiheessa 7,8 sekuntia.

Source Link yle.fi