Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_996c2863b8bbe9a0d48900fd38cdd966, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Nato neuvottelee Ukrainan tilanteesta, Venäjän ja Ukrainan sanasota kiihtyy – Yle seuraa päivän tapahtumia – Uutisalue

Nato neuvottelee Ukrainan tilanteesta, Venäjän ja Ukrainan sanasota kiihtyy – Yle seuraa päivän tapahtumia

Venäjän ulkoministeriön mukaan Ukraina olisi siirtänyt puolet armeijastaan Itä-Ukrainan konfliktialueelle. Ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova puhui yhteensä 125 000 sotilaasta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Venäjä ilmoitti tänään myös aloittavansa säännölliset sotaharjoitukset eteläisellä sotilasalueella, joka yltää osittain Ukrainan rajalle asti. Puolustusministeriön mukaan laajan alueen harjoituskeskuksiin on siirretty 10 000 sotilasta.

Harjoituksia tullaan järjestämään myös Itä-Ukrainassa ja Venäjän Ukrainalta valtaamalla Krimin niemimaalla.

Viime viikkoina Ukraina, Yhdysvallat ja Nato ovat varoittaneet Venäjän mahdollisesta uudesta hyökkäyksestä Ukrainaan. Venäjä on kiistänyt asian ja syyttänyt länttä pelon lietsonnasta. Venäjän mukaan sillä on oikeus liikutella joukkojaan miten se parhaaksi näkee.

Nato-maiden ulkoministerit neuvottelevat tänään Latvian Riiassa Ukrainan edustajien kanssa.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi vaati tänään suoria neuvotteluja Venäjän kanssa konfliktin ratkaisemiseksi.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinkenin on määrä tavata Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov Tukholmassa huomenna Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön kokouksen yhteydessä.

Seuraamme tässä artikkelissa päivän tapahtumia Ukrainan ja Venäjän kriisiin liittyen.

Lisää aiheesta:

Source Link yle.fi