Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5d5b6a180b0200337a4b679340339650, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
New York Times: Tietovuotajaksi epäilty 21-vuotias ilmavoimien kansalliskaartilainen on pidätetty – Uutisalue

New York Times: Tietovuotajaksi epäilty 21-vuotias ilmavoimien kansalliskaartilainen on pidätetty

Epäillyn kerrotaan olevan 21-vuotias ilmavoimien kansalliskaartilainen Jack Teixeira, joka tekee töitä tiedusteluosastolla.

Ilmavoimien kansalliskaartilainen on ylläpitäjä ryhmässä, jossa vuodettuja Pentagon-asiakirjoja jaettiin.

Yhdysvaltain laajan sotilasasiakirjojen vuodon tekijäksi epäilty on tunnistettu ja Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI sanoo tehneensä pidätyksen tietovuotoihin liittyen, kertoo New York Times.

Lehti kertoi aiemmin, että epäilty on 21-vuotias ilmavoimien kansalliskaartilainen Massachusettsissa, kertovat yhdysvaltalaismediat.

Yhdysvaltain ilmavoimien kansalliskaartilainen Jack Teixeira on ylläpitäjä 20–30 jäsenen ryhmässä viestipalvelu Discordissa, josta hänen uskotaan jakaneen salaisia asiakirjoja, kertoo (siirryt toiseen palveluun) New York Times ja uutistoimisto Reuters (siirryt toiseen palveluun).

Yhdysvaltalaislehden mukaan Teixeira on 21-vuotias, ja hän työskentelee ilmavoimissa tiedusteluosastolla.

Yhdysvalloissa on yritetty viime päivinä kuumeisesti selvittää, kuka on syyllinen salaisten asiakirjojen vuotamiseen.

New York Times kertoo Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n valmistautuvan menemään sisälle epäillyn kotiin. Lehden mukaan epäillyn koti oli torstaina eristettynä ja sen ulkopuolella oli panssaroitu ajoneuvo sekä noin kymmenkunta poliisia.

Motiivi vielä epäselvä

Ylen Yhdysvaltojen kirjeenvaihtaja Iida Tikka kertoo, että tietovuodon motiivi on vielä epäselvä.

– Epäillyn vuotajan ystävä kiistää jyrkästi sen, että vuodon taustalla voisi olla Venäjä-mielisyys, Tikka kertoo.

Tikan mukaan epäiltyä odottaa varmasti kova rangaistus, sillä kyseessä on eräänlainen maanpetos.

– Lisäksi tämä saattaa johtaa muutoksiin siinä, kuka saa käsiinsä salattua tietoa ja kuinka helposti turvaluokituksen voi saada. Sen saaminen on Yhdysvalloissa hyvin hankala prosessi, paitsi jos on töissä puolustusvoimilla tai kansalliskaartissa, Tikka kertoo.

Uutistoimisto Reuters kertoo omiin lähteisiinsä vedoten, että Teixeira olisi määrä pidättää Massachusettsissa vielä torstain aikana.

Mitä ajatuksia artikkeli herätti? Voit keskustella aiheesta perjantaihin kello 23:een saakka.

Source Link yle.fi