Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_232e1e832028c4b6898834c43d424b35, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Nokian vessapaperitehdas Ylelle: Suomalaiset aloittivat hamstrauksen – Uutisalue

Nokian vessapaperitehdas Ylelle: Suomalaiset aloittivat hamstrauksen

Vessa- ja talouspaperia valmistavan Essityn Nokian tehtaalla on huomattu, että suomalaiset ovat alkaneet hamstrata vessapaperia, kertoo Yle.

Yle julkaisi viikko sitten jutun, jossa kerrottiin vessapaperista mahdollisesti tulevan pulaa, ja sen hinnassa olevan paineita nousta. Metsä Tissue ilmoitti joutuvansa supistamaan energiakriisin vuoksi pehmopaperituotantoaan Keski-Euroopassa.

Uutinen näkyi saman tien kauppojen hyllyillä ja se huomattiin myös Essityn Nokian tehtaalla.

– Viikonloppuna kauppojen hyllyt olivat tyhjentyneet. Maanantaina se näkyi meillä tilausmäärien rajuna kasvuna, kun keskusliikkeet kasvattivat tilausmääriään merkittävästi. Se oli ihan välitön reaktio, kertoo Essityn Nokian tehtaanjohtaja Jarmo Sara.

Essityn Nokian tehtaalla on koko ajan varastossa yli 20 000 lavaa paperia. Varaston avulla yritys pystyy vastaamaan ensimmäiseen kysyntäpiikkiin. Seuraava lisätään ylitöitä. Tämän jälkeen voidaan järjestää vielä lisävuoroja tuotantokoneille.

– Kyllä me hyvin nopeasti pystymme reagoimaan jos nähdään, että kysyntä voimakkaasti heilahtelee, sanoo Sara.

Viimeksi vessapaperin kysyntä kasvoi rajusti koronan alkuvaiheissa, kun suomalaiset täydensivät varmuusvarastojaan.

Source Link is.fi