Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8f2edda977f6ce18c1fdd8bc80cf273c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Numerot osoittavat Kalle Rovanperän tylyn ylivoiman – nämä ennätykset hän voi vielä murskata – Uutisalue

Ralliässä Kalle Rovanperän kausi huipentui Suomen aikaa varhain sunnuntaiaamuna maailmanmestaruuden varmistumiseen kaksi kilpailua ennen kauden loppua. 237 pistettä kerännyt Rovanperä johtaa MM-sarjaa 64 pisteen erolla Ott Tänakiin, kun jaossa on maksimissaan 60 pistettä.

Rovanperä parantaa toistaiseksi parhaasta kaudestaan rutkasti. Viime vuonna ensimmäisen kisavoittonsa Virossa saavuttanut Rovanperä oli MM-sarjassa neljäs kerättyään 144 pistettä. Nyt Rovanperällä on jo lähes sata pistettä enemmän, kun ajamatta on vielä kaksi rallia.

Viime kaudella Sébastien Ogier voitti mestaruuden keräämällä 230 pistettä. Sébastien Loebin kaikien aikojen ennätys, 290 pistettä, on sekin vielä Rovanperän haarukassa. Maagista 300 pisteen rajaa Rovanperä ei enää voi rikkoa.

Sunnuntaina Rovanperä kaasutteli voittoon Uudessa-Seelannissa, minkä lisäksi hän oli ykkönen Ruotsissa, Kroatiassa, Portugalissa, Keniassa ja Virossa. Rovanperällä on siis kauden 11 kilpailusta enemmän voittoja kuin kaikilla muilla kuljettajilla yhteensä.

WRC-Yaris totteli Rovanperää mainiosti koko kauden.

Kauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa Rovanperä ei vielä pystynyt vastaamaan kokeneempien konkarikuskien vauhtiin. Rovanperä oli kilpailun neljäs ja kellotti kolme pohja-aikaa. Sen jälkeen lumirännien, sorarännien ja asfalttikatujen kuningas on ollut Rovanperä. Yhteensä hän on ajanut tällä kaudella 63 EK-voittoa.

Tykityksen arvoa nostaa se, että Rovanperä on johtanut MM-sarjaa lähes koko kauden ja lähtenyt siten moneen kisaan vaikeasta asemasta aura-autona. Dominoivinta Rovanperää nähtiin Virossa, jossa suomalaiskuski voitti 24 etapista 14.

Rovanperä on ollut myös kisan päättävillä Power Stage -erikoiskokeilla ärhäkkäin. Hän on ollut päätöspätkällä nopein seitsemän kertaa ja kerryttänyt siten pistepottiaan pelkästään Power Stage -pisteillä 35 pisteellä. Hyundai-kuskit Tänak ja Thierry Neuville saavuttivat molemmat kaksi kertaa päätöspätkän ykkössijan.

Ja viimeisenä numerona: 22. Rovanperä on rallihistorian nuorin maailmanmestari. Edellinen oli Colin McRae, joka nousi mestariksi 27-vuotiaana 1995.

Aiemmin Rovanperästä oli tullut nuorin palkintokorokkeelle yltänyt kuljettaja ja nuorin MM-kilpailun voittaja.