Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_be7d43fa6a6af5232988aa74f8099280, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Nuoret Leijonat joutui ahtaalle Tshekkiä vastaan – Kasper Simontaival pelasti Suomen – Uutisalue

Nuoret Leijonat jatkoi urakkaansa Edmontonin alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisoissa voitokkaasti, kun suomalaisryhmä löi Tshekin erittäin tasaisen kamppailun päätteeksi voittolaukauskilpailussa.

Jos Suomi pääsi helpolla avausottelussaan Latviaa vastaan, Tshekkiä vastaan tilanne oli täysin toinen.

Tshekkiläiset hyökkäsivät selvästi Suomen avausvastustajaa Latviaa enemmän ja laadukkaammin.

Nuoret Leijonat avasi ottelun hyvin. Suomi piti kiekkoa ja rummutti hyökkäyksiä Tshekin puolustusalueelle, mutta laukaisupaikoille suomalaiset eivät päässeet. Suomen suorittamista ei helpottanut tshekkiläispelaajien vahva kiekkojen blokkaaminen.

Brad Lambert kolisutti tolppaa noin viiden minuutin pelin jälkeen, mutta ottelun avausmaali antoi yhä odottaa itseään.

Leevi Meriläinen otti sinipaitojen maalilla muutamia tärkeitä torjuntoja avauserän ensimmäisillä minuuteilla, kun Tshekki pääsi vastahyökkäyksiin, mutta päästi ottelun avausmaalin helpohkosti selkänsä taakse pienestä kulmasta avauserän ensimmäisellä kympillä.

Tshekki antoi Nuorille Leijonille todellista shokkihoitoa, kun se siirtyi ajassa 11.31 jo 2–0-johtoon Jiri Kulichin ylivoimamaalilla.

Suomen ensimmäinen ylivoima avasi myös joukkueen maalihanat. Roby Järventie laukoi 1–2-kavennuksen suoraan syötöstä. Suomalaisten peli helpottui maalin myötä, ja leijonalauma sai hyviä tilanteita erän viimeisillä minuuteilla.

Toinen erä noudatti samoja askelmerkkejä kuin ensimmäinen. Suomi tuli erän alkuun hyvin ja sai hyviä hyökkäyksiä Tshekin päätyyn. Nuoret Leijonat pelasi lisäksi virheettömämmin jättäen Tshekin hyökkäykset vähiin.

Suomi tasoitti ottelun 2–2:een ajassa 23.39 Kasper Puution maalilla. Osuma oli Liigassa KalPaa edustavalle puolustajalle turnauksen toinen.

Tshekki haastoi osuman maalivahdin estämisenä, mutta maali jäi voimaan. Epäonnistuneesta haastosta tuomittiin Tshekille jäähy, jota Nuoret Leijonat ei erinomaisesta ylivoimapelistä huolimatta onnistunut hyödyntämään.

Toisen 20-minuuttisen ensimmäinen puolikas oli Suomen pienoista hallintaa, mutta Tshekki pääsi paremmin peliin mukaan jälkimmäisellä kympillä.

Toisen erän loppupuolella kentällä näkyi myös tunnetta ja jälkipelejä. Muun muassa Aatu Räty ja Samuel Helenius vaihtoivat kuulumisia tshekkiläispelaajien kanssa vihellysten jälkeen.

Päätöserä alkoi suomalaisittain hälyttävästi, kun tshekkihyökkääjä pääsi parinkymmenen sekunnin jälkeen nokikkain Meriläisen kanssa. Suomalaisveskari kuitenkin piti Suomen tasatilanteessa.

Tshekki tuli kolmanteen erään selvästi paremmin kuin kahteen aikaisempaan. Tshekin vahva pelaaminen tuotti Suomelle jäähyn erän aikaisessa vaiheessa. Tämän haasteen suomalaisnuoret onnistuivat kuitenkin selvittämään.

Räty vei Suomen 3–2-johtoon ottelun viimeisellä kympillä juuri, kun Tshekin jäähy päättyi. Kapteeni Roni Hirvonen pelasi Rädylle erinomaisen paikan, ja viime kaudella Jukureissa kovaa tulosta tehnyt nuorukainen sai iskeä kiekon helposti ohi tshekkimaalivahdin.

Tshekki osoitti sitkeytensä ja tuli vielä rinnalle 3–3:een.

Jatkoajalla kumpikaan joukkue ei esittänyt ihmeellisyyksiä, vaan joukkueet pelasivat varovasti.

Voittolaukauskilpailussa Järventie ja Kasper Simontaival pelastivat Suomen maaleillaan. Meriläinen torjui yhtä vaille kaikki.

Suomella on edessä kaksi välipäivää, ja seuraavassa ottelussaan Nuoret Leijonat kohtaa tulevana lauantaina Slovakian. Ottelu alkaa Suomen aikaan kello 21.