Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7a346df07d7acebf3c0c0aac0ab7b9f2, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Nuoret Leijonat pääsivät paluulennolle, mutta Venäjän ja Tshekin kiekkonuoret eivät – Tshekin pomo kiisti väitteet juopottelusta ja kasvomaskeista kieltäytymisestä – Uutisalue

Nuoret Leijonat pääsivät paluulennolle, mutta Venäjän ja Tshekin kiekkonuoret eivät – Tshekin pomo kiisti väitteet juopottelusta ja kasvomaskeista kieltäytymisestä

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue palaa lauantaina Suomeen, mutta aivan kaikki joukkueet eivät päässeet keskeytetyistä MM-kisoista kotimatkalle.

Ruotsin yleisradioyhtio SVT nimittäin kertoi aiemmin, että Tshekin ja Venäjän joukkueet heitettiin ulos paluulennolta. SVT:n mukaan osa pelaajista poltti tupakkaa, oli juovuksissa ja kieltäytyi käyttämästä kasvomaskia. Kanadassa kasvomaskia täytyy käyttää julkisilla paikoilla.

Venäjän ja Tshekin joukkueissa todettiin kisojen aikana koronatapauksia, jotka osaltaan johtivat turnauksen ennenaikaiseen keskeyttämiseen.

Tshekin jääkiekkomaajoukkueen johtaja Otakar Cerny kertoo kuitenkin Tshekin yleisradioyhtiölle (siirryt toiseen palveluun), että vain venäläispelaajat käyttäytyivät mainitulla tavalla.

Hänen mukaansa tshekkiläiset ostivat lentokentältä matkamuistoja, minkä lisäksi osa soitti kotiinsa.

– Näimme venäläispelaajien istuvan baarissa. Varoitin pelaajiamme etukäteen, ja pyysin heitä pitämään kasvomaskeja ja riittäviä turvavälejä lentokentällä oleilun ajan, Cerny kertoi.

– Noustuamme koneeseen huomasimme, että jotkut venäläisjoukkueen pelaajat eivät noudattaneet hygieniasääntöjä, ja alkoholilla oli luultavasti osuutta asiaan. Yksi jopa poltti tupakkaa.

Cernyn mukaan jotkut matkustajista valittivat venäläisten käytöksestä. Miehistö evakuoi koneen, ja myös tshekkiläiset saivat lähteä. Tämä johtui Cernyn mukaan siitä, että tshekkiläisillä ja venäläisillä oli yllään samanväriset harmaat paidat.

– Valitettavasti pelaajamme näyttivät täsmälleen samanlaisilta kuin venäläläiset sillä erolla, että pelaajiemme paidoissa luki Tshekki ja heillä Venäjä. Käytännössä ainoastaan tästä syystä he heittivät meidät samaan koriin venäläisten kanssa ja kertoivat, ettemme voi nousta koneeseen.

Sinivalkoisiin väreihin pukeutunut Suomi sai kuitenkin lähteä kotimatkalle. Myös tshekkiläiset yrittivät vakuuttaa syyttömyyttään, mutta päätöstä ei kumottu.

Nuoret Leijonat pääsi tapauksen johdosta lähtemään Calgarysta kohti Frankfurtia tunteja myöhässä, ja joukkue saapuikin Saksaan myöhään lauantai-iltapäivällä.

– Pitää saada joukkue kasaan ja vähitellen koneeseen. Pääsimme Calgarystä matkaan kolme tuntia myöhässä, Helsingin-lennolle kiirehtinyt Suomen joukkueen GM Kimmo Oikarinen huikkasi STT:lle puhelimessa.

Oikarinen ei tehnyt Calgaryn-lentoa odotellessa havaintoja Venäjän ja Tshekin MM-joukkueiden käytöksestä.

– He olivat lentokentällä eri puolella kuin meidän ryhmämme.

Ruotsi koukkasi Islannin kautta

Ruotsin joukkueen paluulento kotimaahan puolestaan viivästyi Islantiin tehdyn hätälaskun takia. Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan (siirryt toiseen palveluun) tämä tehtiin koneessa matkustaneen henkilön sydämenpysähdyksen johdosta.

– Juoksin koneen takaosaan ja siellä makasi tajuttomana 40–50-vuotias nainen. Aloitimme elvytyksen koneessa olleen lääketieteen opiskelijan kanssa. Työskentelimme 45 minuutista tuntiin. Hän hengitti huonosti ja oli sinertävä. Luulen, että hänellä oli keuhkoveritulppa, Ruotsin joukkueen lääkäri Ryan Allenby kommentoi lehdelle.

Allenby kertoi kaksikon tehneen kaikkensa henkilön hengen pelastamiseksi. Allenby ei vielä haastatteluhetkellä tiennyt, selvisikö nainen tilanteesta. Lentoyhtiö lupasi kertoa hänelle asiasta heti tiedon saatuaan.

Lue myös:

Source Link yle.fi