Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_666cadd18044c803d41f39d7da43d295, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Nyt puhuu hurjasti ulos ajanut Kalle Rovanperä – paljasti auton vauhdin turmahetkellä – Uutisalue

Nyt puhuu hurjasti ulos ajanut Kalle Rovanperä – paljasti auton vauhdin turmahetkellä

Kalle Rovanperä, 21, koki kovia Belgian MM-rallin toisella erikoiskokeella perjantaina. Toyota karkasi nuoren rattimiehen hyppysistä ja seurauksena oli raju ulosajo.

Rovanperällä on ulosajostaan huolimatta yhä vankka ote tämän kauden maailmanmestaruudesta, mutta rysähdys harmitti nuorta suomalaistähteä – totta kai.

– Ei ollut mitään yliyrittämistä. Olisin vain halunnut hyvät pisteet täältä kotiin, Rovanperä sanoi.

Hän kertasi tilannetta pettyneenä.

– Siinä oli sellainen lyhyt mutka minulla kirjattu nuotteihin. Ei se ehkä ollut lyhyt, niin liian aikaisin käänsin mutkaan sisään ja mutka jatkuikin. Vähän optimistinen nuotti oli, ja auto aliohjautui, mentiin leveäksi ja siitä sitten ojan päähän, Rovanperä kertoi pahannäköisestä tilanteesta.

Sekä Rovanperä että kakkoskuljettaja Jonne Halttunen selviytyivät hurjasta rytäkästä ehjänä. Molemmat kertoivat huoltoalueella olevansa kunnossa.

– Tärsky oli aika kova. Kyllä se siinä vähän aikaa rytki, kun auto lenteli pellolla. Ei mahda mitään. Tällainen tämä laji on, Rovanperä kuvaili.

Rovanperä kertoi, että ulosajon hetkellä hänellä oli nelosvaihde silmässä. MM-sarjan nykyisissä hybridiajokeissa on viisivaihteinen vaihdelaatikko.

– Ei siinä sataaviittäkymppiä ollut vauhtia. Se oli varmaankin sellainen 100–130 km/h, sillä välillä, Rovanperä arvioi vauhtiaan ulosajon hetkellä.

Tässä vaiheessa Kalle Rovanperä paahtoi vielä kovaa belgialaisella asfaltilla.

Rovanperälle kohtalokkaan toisen erikoiskokeen lähtö viivästyi. Rovanperän autokunta joutui setvimään lähdön ajankohtaa järjestäjien kanssa kiivaasti ja useampaan kertaan.

Vaikuttiko tämä ylimääräinen hässäkkä keskittymiseen?

– Ei se ainakaan auttanut asiaa, mutta toisaalta olimme ulosajon hetkellä jo erikoiskokeen puolivälissä. Sikäli en usko, että se vaikutti.

– Mutta oli se vähän paska tilanne siinä alussa. Aika monta minuuttia meni säätämiseen ja monta lähtöä mukamas tuli, mitä ei sitten tullutkaan. Se oli hirveää säätöä alussa, mutta ei se noin pitkälle (erikoiskoetta) saa ajamiseen vaikuttaa, Rovanperä ruoti rehdisti.

Ennen ulosajoaan rallia johtanut Rovanperä kuvaili rysäystään eräänlaiseksi tilastotappioksi. Rovanperälle kyseessä oli ensimmäinen varsinainen ulosajo tällä kaudella. MM-osakilpailuvoittoja hän on napsinut tältä kaudelta peräti viisi.

– Se oli vähän tilastohomma tuo ulosajo nyt. Nyt se sattui tässä kisassa. Toivottavasti ei tule enää lisää näitä, hän tuumi.

Rovanperällä on siis edelleen tiukka ote maailmanmestaruudesta, vaikka Belgiassa kävi kehnosti.

Tätä kirjoittaessa perjantaina iltapäivällä ei ollut selvää, että pääseekö Rovanperä vielä jatkamaan Belgiassa rallia myöhemmin ja kenties keräämään lisäpisteitä Power Stage -erikoiskokeelta. Toyotan pitää tutkia, onko ajokki vielä ajokelpoinen ja turvallinen. Joka tapauksessa hyvä pistepotti menee Rovanperältä nyt Belgiassa sivu suun.

Pistetilannetta pitää ynnäillä sitten tarkemmin Belgian MM-osakilpailun päätyttyä. Belgian-kilpailun jälkeen MM-kaudesta on ajamatta vielä neljä rallia.

– Ei tämä ulosajo nyt tehnyt ainakaan yhtään helpompaa tästä meidän loppukaudesta, Rovanperä kuittasi.

Source Link is.fi