Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_39f697b3e4e307c63be52698892fafd9, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Oikeus: Peter Nygård syyllistyi seksuaali­rikoksiin – Uutisalue

Oikeus: Peter Nygård syyllistyi seksuaali­rikoksiin

Peter Nygård oli kiistänyt syytteet.

Suomalaissyntyisen muotisuunnittelijan Peter Nygårdin, 82, on todettu syyllistyneen neljään seksuaalirikokseen, CBC uutisoi. Torontolainen valamiehistö kertoi ratkaisustaan tänään, viidentenä päivänä siitä, kun se vetäytyi pohtimaan päätöstä.

Hänet vapautettiin yhdestä seksuaalirikossyytteestä ja yhdestä vapaudenriistosyytteestä.

CBC:n mukaan Nygård ei näyttänyt tunteita kuullessaan valamiehistön päätöksestä.

Nygård oli kiistänyt syytteet. Oikeudessa Nygård väitti, ettei ollut tavannutkaan naisia, jotka syyttivät häntä seksuaalirikoksista.

Oikeudessa käsitellyt rikokset ajoittuvat 1980-luvun lopulta 2000-luvulle.

Kuusi viikkoa kestäneen oikeudenkäynnin aikana kuultiin naisia, jotka kertoivat joutuneensa Nygårdin rikosten uhreiksi. Myös Nygårdia kuultiin.

Toronton lisäksi Nygårdia vastaan on nostettu seksuaalirikossyytteitä myös Kanadan Quebecissä ja Manitobassa. Lisäksi Yhdysvalloissa Nygårdia syytetään muun muassa seksikaupan pyörittämisestä.

Yhdysvalloissa Nygårdia vastaan on myös nostettu joukkokanne, johon reilussa vuodessa liittyi 120 naista. Kanteen mukaan Nygård pyöritti seksirinkiä ja lukuisat naiset syyttivät häntä seksuaalirikoksista.

Kanteen käsittely on kuitenkin ollut jäissä Yhdysvalloissa nostettujen rikossyytteiden takia.

Lokakuussa 2021 Nygård suostui siihen, että hänet luovutettaisiin Yhdysvaltoihin. Samana päivänä kuitenkin myös Torontossa nostettiin syytteet Nygårdia vastaan, minkä takia luovutusta ei ole vielä tapahtunut.

Kanadan oikeusministeri sanoi maaliskuussa 2022, että Nygård luovutettaisiin Yhdysvaltoihin sen jälkeen, kun häntä koskevat syytteet on käsitelty Kanadassa.

Source Link is.fi