Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_fe1402aaa84be6fc3fda23ce96f3c903, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Oletko ihmetellyt tv:ssä nähtyä uudistusta yleisurheilun MM-kisoissa? Suomalaispomo kertoo, mistä on kyse – Uutisalue

Oletko ihmetellyt tv:ssä nähtyä uudistusta yleisurheilun MM-kisoissa? Suomalaispomo kertoo, mistä on kyse

Yleisurheilun MM-kisojen tv-katsojat ovat varmasti panneet merkille hyvin erikoisen, jaettaviin mitaleihin liittyvän uudistuksen.

Kolme parasta urheilijaa saavat mitalit kaulaansa välittömästi sen jälkeen, kun heidän lajinsa on päättynyt. Esimerkiksi sunnuntain miesten maratonin etiopialainen kärkikaksikko vaikutti jopa hämmentyvän, kun toimitsijat laittoivat heti maaliviivan jälkeen kilisevää kaulaan.

Kyse on näihin MM-kisoihin tulleesta uudistuksesta, kertoo Kansainvälisen yleisurheiluliiton World Athleticsin hallituksen jäsen Antti Pihlakoski.

– Kyseisestä asiasta on kieltämättä tiedotettu huonosti. World Athleticsin hallitus sai sen tiedoksi toimitusjohtaja Jon Ridgeonin raportissa viime talvena ja siunasi kokeilun, kertoi Pihlakoski.

– Mitalit annetaan heti, jos kilpailun video- tai muu tuomarivalvonta ei näe, että tulos voisi muuttua esimerkiksi protestin kautta.

Pihlakoski oli jakamassa naisten seiväshypyn mitaleita maanantaiaamuna kello kuudelta Suomen aikaa.

Lue lisää: Uutuuskirja: Antti Ruuskasen isä raivostui urheilupomolle – ”lahja” päätyi saman tien roskikseen

Eli siis mitä? Eikö mitaleita jaetakaan heti lajin jälkeen?

– Kyllä jaetaan, mutta sen jälkeen mitalit kerätään urheilijoilta pois ja viedään kaiverrettaviksi. Kaivertaja tekee työnsä stadionin tiloissa. Sen jälkeen urheilijat saavat ne sitten pysyvästi varsinaisessa palkintojenjaossa. Niitä järjestetään ennen kisatapahtuman alkua ja heti viimeisen kisatapahtuman jälkeen, Pihlakoski kertoi.

Mitalien aivan lopullinen omistajuus ratkeaa toki sitten sen mukaan, miten urheilijoiden dopingnäytteet menestyvät laboratorioanalyyseissä, joita voidaan tehdä yhdelle näytteelle 10 vuoden ajan. Yleisurheilun lähihistoriaan peilaten ei liene vaarallista veikata, että muutama kaiverrus mennee uusiksi.

Source Link is.fi