Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_59f1f7566c5bb95de04bae2e84f68298, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Oliko KalPan voittomaali paitsio? Nyt puhuu SM-liigan iso pomo – Uutisalue

Oliko KalPan voittomaali paitsio? Nyt puhuu SM-liigan iso pomo

Jyri Rönn kommentoi paitsiomaalikohua.

KalPan ja Ilveksen välinen neljäs puolivälieräottelu päättyi skandaalinkatkuisesti, kun KalPan voittomaaliksi jäänyttä 3–2-maalia edelsi paitsio. KalPa voitti ottelun lopulta 4–2.

Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen jyrähti Kuopion jäähallin uumenissa taiston tauottua.

Pennasen mukaan KalPan 2–2- ja 3–2-maaleja edelsi paitsio.

– Näin otteluvalvoja sanoi. Molemmat olivat ihan selkeitä paitsioita. 15–20 sentin paitsioita, Pennanen sanoi toimitukselle ottelun jälkeen.

Matyas Kantnerin tykittämä 3–2-osuma jäi ottelun voittomaaliksi. Kyseisen maalin siivittämänä kotijoukkue KalPa siirtyi ottelusarjassa jo 3–1-johtoon.

Ilves jakoi sosiaalisessa mediassa kuvan paitsiotilanteesta, jonka jälkeen KalPa teki voittomaalin.

– Pienet on erot tässä sarjassa, Ilveksen X-tilillä luki.

SM-liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn kiisti Pennasen väitteen.

– Totuus on, että KalPan 3–2-maali oli paitsio. Mutta myös Ilveksen 1–2-maali oli paitsio. Molemmille joukkueille meni tänään yksi paitsiomaali, Rönn sanoi puhelimitse.

Tuomaripomo ihmetteli tilanteesta aiheutunutta härdelliä.

– Joku on ymmärtänyt nyt väärin. Soitin meidän et-valmentajalle, joka on kertonut tämän asian siellä [Kuopion jäähallilla] Antille. Hän oli sanonut, että 1–2- ja 3–2-maali olivat paitsioita.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n sääntöjen mukaan päävalmentaja voi haastaa maalin, jos epäilee sen olleen paitsio.

SM-liigassa maalin johtanutta paitsiotilannetta ei kuitenkaan voi haastaa. Rönniä tämä harmittaa.

– Itse olen henkilökohtaisesti ollut sitä mieltä jo pitkään, että liigaan pitäisi tuoda paitsiohaasto. IIHF:n sääntökirjassa on paitsiohaasto, mutta se ei ole meillä liigassa käytössä. Se pitäisi ehdottomasti tuoda liigaan. Silloin mentäisiin peli edellä ja tällaisen inhimillisen virheen mahdollisuus saataisiin karsittua, Rönn totesi.

Miksi SM-liigassa ei sovelleta paitsiohaastoa?

– Minähän en sitä asiaa päätä. Sen päättää meidän [liigan] johto. Olen vienyt asiaa asiaa jo parin kauden ajan eteenpäin, jotta mentäisiin peli edellä.

Ilveksen ja KalPan välinen ottelusarja jatkuu perjantaina Nokia-areenassa. Sarja on katkolla KalPalle.

Source Link is.fi