Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c5b2896c8edd59760d67146cb10c1519, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Oliver Helanderin kipuileva olkapää rauhoitetaan kortisonipiikillä – antidopingsäännöt estävät osallistumisen Espoon GP:hen – Uutisalue

Oliver Helanderin kipuileva olkapää rauhoitetaan kortisonipiikillä – antidopingsäännöt estävät osallistumisen Espoon GP:hen

Keihäänheittäjä Oliver Helander vetäytyy ensi keskiviikkona järjestettävästä yleisurheilun Espoon GP -kilpailusta. Vetäytymisen syy on olkapäävaiva, joka ilmeni Helanderin avatessa kisakautensa Saksan Dessaussa 25. toukokuuta.

Helander, 25, heitti Dessaussa kauden kotimaisen kärkituloksen, 80,36 metriä.

– Olkapää tuntui vähän Dessaussakin, muttei haitannut kisassa merkittävästi. Olkapää kipeytyi kuitenkin jonkun verran kisan jälkeen. Tuntui järkevältä jättää Espoon kisa väliin ja heittää seuraavan kerran Turussa, Helander kertoi puhelimitse.

Helander viittasi Turun kilpailulla Paavo Nurmen kisoihin, jotka ovat vuorossa 14. kesäkuuta.

Helanderin henkilökohtaisena valmentajana ensimmäistä kautta toimiva Tero Pitkämäki ei ole huolissaan suojattinsa tilanteesta. Pitkämäen mukaan Helander voisi heittää kuntonsa puolesta Espoossa, mutta antidopingsäännöt estävät osallistumisen.

Helanderin olkapäätä hoidetaan ensi maanantaina kortisonipiikillä, minkä jälkeen urheilija joutuu kolme päivää kestävään dopingkarenssiin. Tästä syystä Espoon keskiviikkoinen kilpailu ei tule kyseeseen.

Pitkämäen mukaan olkapään tulehdustila on taltutettava turhien riskien välttämiseksi. Helanderin heittokäden olkapää leikattiin vuonna 2020. Pitkämäken mukaan vanhan vamman ärtyminen on tavallista.

– Kun olkapää ärtyy, se tuppaa olemaan kipeä aika kauan. Koko kesä menisi helposti arkaillessa. Parempi poistaa tulehdus kortisonipiikillä, joka on yleinen toimenpide keihäänheittäjillä, Pitkämäki kertoi puhelimitse.

Pitkämäki muisteli saaneensa urallaan 4–5 kortisonipistosta heittokäden olkapäähänsä. Myös Helanderilla on kokemusta useista kortisonipistoksista.

– Otin yhden kortisonipiikin ennen olympialaisia, ja olkapää oli hyvä loppukesästä. Tämä ei ole mikään uusi juttu, Helander sanoi.

Oliver Helander voitti sunnuntaina uransa toisen Suomen mestaruuden.
Oliver Helander voitti viime syksynä Suomen mestaruuden tuloksella 86,13.Jussi Saarinen / All Over Press

Lähentäjä ei vaivaa

Helanderin ja Pitkämäen yhteistyön ensimmäinen talvikausi oli erittäin onnistunut. Niin heittäjä kuin valmentaja ovat olleet luottavaisia mitä tulee pitkiin heittoihin jo alkukaudesta.

Huhtikuun alussa tullut pieni lähentäjävamma pakotti Helanderin keventämään ja muokkaamaan harjoitteluaan muutamaksi viikoksi. Pitkämäen mukaan lähentäjä ei ole enää vaivannut Helanderin heittämistä.

– Kroppa ei ollut vielä virkeässä vireessä Dessaussa. Siihen nähden 80,36 oli ihan ok tulos, Pitkämäki arvioi.

Dessaun kilpailussa oli merkille pantavaa, että Helanderin heittojen mitoissa oli suuri hajonta, 73:sta 80 metriin. Pitkämäki pani hajonnan varovaisuuden piikkiin.

– Oliver ehti tehdä vain yhden harjoituksen vauhtiheittämistä. Suunnitelma oli, että Dessaussa lähdetään liikenteeseen kevyellä vauhdilla ja nostetaan sitä kierros kierrokselta. Tuloskin nousi sitä mukaa. Parantamisen varaa jäi aika hyvin seuraaviin kisoihin. On normaalia, että urheilija on arka ensimmäisessä kilpailussa lähentäjävamman jälkeen, Pitkämäki sanoi.

Valmentaja luottaa kauden menevän suunnitelmien mukaan.

– Jos nyt ei otettaisi kortisonipiikkiä, ongelma voisi pitkittyä MM-kisoihin. Siellä olisi silloin vaikea heittää karsintaa ja finaalia.

– Paavo Nurmi Games on vahvasti suunnitelmissa mukana, Pitkämäki sanoi.

Kotimaisen GP-sarjan kolmas osakilpailu kisataan ensi keskiviikkona Espoossa. Kisailtaa voi seurata Ylen kanavilta.

Lue lisää:

Nooralotta Nezirillä on piinaava jalkavamma, joka pahimmillaan estää kävelemisen – kertoo tuskastaan: ”Täytyy myöntää, että tilanne ei ole hyvä”

Itkuisesta pettymyksestä uran parhaaseen alkukauteen – Reetta Hurske on huippukunnossa, vaikka aiturin suurin valttikortti on vielä piilossa

Source Link yle.fi