Banner Before Header

Öljyjätti torjuu moitteet viher­pesusta: ”Olemme vihertyvä yhtiö”

Öljyjätti BP:n toimitusjohtaja Bernard Looney väitti maanantaina johtamaansa yhtiötä ”vihertyväksi”. Looney esitti väitteensä Egyptissä Kairossa järjestetyssä paneelikeskustelussa. Asiasta kertoo CNBC.

Keskustelussa hän vastasi syytöksiin viherpesusta. Hän selitti termiä vihertyvä yhtiö pyrkimyksellä muuttaa toimintaa hiilineutraaliksi.

– Vihertyvä yhtiö on yhtiö, joka on nykyään BP:n tavoin hiili-intensiivinen, mutta pyrkii hiilineutraaliuteen, hän kuvaili.

BP on väittänyt pyrkivänsä olemaan hiilineutraali viimeistään vuoteen 2050 mennessä.

– Ei huomenna, mutta tulevaisuudessa, Looney kommentoi aikataulua, jossa BP pyrkii hiilineutraaliksi.

Brittiläinen BP on yksi maailman suurimmista öljyntuottajista, ja sen toimet ovat usein joutuneet ympäristöjärjestöjen kynsiin. Vuonna 2010 BP:n öljylautta Deepwater Horizon räjähti, syttyi palamaan ja upposi Meksikonlahdella. BP joutui maksamaan miljardien korvaukset öljyvuodosta. Vuodon jälkeen BP:tä syytettiin varomattomuudesta ja piittaamattomuudesta.

Monen muun öljyntuottajan tavoin sitä on syytetty julkisuudessa viherpesusta. Ympäristöjärjestö Greenpeacen mukaan viherpesu on ”julkisuustemppu, jolla yhtiö tai tuote pyritään esittämään ympäristöystävällisenä ilman, että yhtiö vähentää ympäristövaikutuksiaan”.

Looneylta kysyttiin keskustelussa, ovatko syytöksen viherpesusta perusteettomia. Hän vastasi, että BP on edellisten kahden vuoden aikana tehnyt suuria muutoksia toimintaansa, eivätkä toimet ole hänen mukaan viherpesua tekevän yhtiön toimia.

Source Link is.fi