Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c1d7b37bdaa655132f2f156dcbef0429, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Olympiatuomio: Miesten hiihto ei ole pelkästään Iivo Niskasen varassa, viimeinen sana naisten jääkiekon kuulumisesta olympialaisiin – Uutisalue

Olympiatuomio: Miesten hiihto ei ole pelkästään Iivo Niskasen varassa, viimeinen sana naisten jääkiekon kuulumisesta olympialaisiin

Pekingissä juhlittiin keskiviikkona kahta mitalia, kun Iivo Niskanen ja Joni Mäki ottivat pronssia parisprintistä ja Naisleijonat ylsi pronssille jääkiekossa. Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski jäivät sen sijaan karvaasti neljänneksi parisprintissä.

Ilta-Sanomien raati perkaa päivän tapahtumat. Mukana ovat Pekingissä kisoja seuraava Marko Lempinen sekä kotitoimituksen Joonas Kuisma ja Vesa Rantanen.

Marko Lempinen

Tähti

Suomen pariviestikaksikko Iivo Niskanen–Joni Mäki. Kaksikon yhteistyö oli saumatonta, tehokasta ja näyttävää. Niskanen varmisti Suomelle mitalin kovalla toisen ja kolmannen lenkin prässillään, Mäki puolestaan hyydytti Venäjän vahvan ankkurin Aleksandr Terentjevin loppukirissä. Juuri nyt mieshiihto ei ole pelkästään Niskasen varassa.

Puheenaihe

Lätkä puhuttaa. Naisleijonat saalisti olympiapronssia ja Leijonat etenee lähes varmasti olympiafinaaliin, vähintään hopealle siis. Kovia saavutuksia, mutta miesten kohdalla parranpärinää riittää yhä myös turnauksen arvosta. NHL:n poisjäännin myötä lätkän olympiatunnelma lässähti ainakin Kiinassa.

Moka

Voi Kepa ja Krista, ei kulkenut, ei! Olympialaisten nelossija on yleisesti ottaen kova tulos, mutta nyt pariviestissä Niskaselta ja Pärmäkoskelta odotettiin jopa kultaa ja vähintäänkin mitalia. Kummankin otteissa oli aistittavissa ylilatausta. Maitohappotuska iski yllättävän aikaisin erityisesti Pärmäkoskeen.

Lue lisää: Kerttu Niskanen teki ikävää arvokisahistoriaa – Iivo-veljen hopea lievitti karua pettymystä

Tyyli

Venäjän hiihtomaajoukkueen johtaja Jelena Välbe on olympialaissa puheenaihe kaikkialla missä hän liikkuu – ja Välbe osaa ottaa huomiostaan kaiken irti. Nyt hän esiintyi hiihtokeskuksessa ensin vaaleassa toppapuvussa jopa tuhat euroa maksavan merkkilaukun kera, kunnes vaihtoi yhtäkkiä selvästi hillitympään asuun. Monia ihmetytti.

Yllätys

Saksan naishiihtäjät ovat järjestäneet jo kaksi jättipaukkua: normaaliviestissä hopeaa ja pariviestissä kultaa. Katharina Hennigin kapasiteetti tiedettiin potentiaaliseksi, mutta silti hänen hirmuhiihtonsa ovat yllättäneet. Pariviestissä saksalaiset hiihtivät taktisestikin loistavasti, ja lopun kirissä Victoria Carl pääsi iskemään puskista.

Joonas Kuisma

Tähti

Maastohiihtäjät Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski eivät yltäneet toiseen mitaliinsa. Suomalaisten sydämet he kuitenkin sulattivat. Kumpikin kirjautui pettymyksen jälkeen Instagramiin. Kumpikin ylisti ja kiitti toistaan. Kaunista olympiahenkeä pitkän linjan ammattilaisilta.

Lue lisää: Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski joutuivat pettymään parisprintissä – kirjoittivat nyt kauniit viestit toisilleen

Puheenaihe

Toronto Starin Rosie DiManno avasi matopurkin ennen kisoja. Toimittajan mielestään naisten jääkiekko ei kuulu olympialaisiin, koska kulta on aina vain Kanadan ja Yhdysvaltojen välinen kauppa. Argumentaatio on täysin turhaa niin kauan, kuin kisat ovat merkitykselliset naislätkän toimijoille. Kysykää vaikka nelossijaa itkeneiltä sveitsiläisiltä.

Moka

Suomen ampumahiihto. Talven aikana Tero Seppälä ja Mari Eder väläyttelivät hyvillä sijoituksilla, mutta olympialaisissa on palattu tuttuun arkeen. Naisten ampumahiihtojoukkue oli keskiviikkona viestin 16:s. Suomen kisa loppui, kun Ruotsi meni kierroksella ohi. Miehillä ei tiistaina mennyt yhtään paremmin.

Tyyli

Naisleijonat antoi valmentajalleen Juuso Toivolalle kostean yllätyksen pronssijuhlinnan keskellä. Minttu Tuominen, Jenniina Nylund ja Sofianna Sundelin kumosivat vesipullonsa Toivolan päähän samalla kesken haastattelun. Se oli sympaattinen ele kesken kisojen vastuun ottaneelle valmentajalle.

Lue lisää: Video: Naisleijonien päävalmentajan Juuso Toivolan tv-haastattelu sai koomisen käänteen Discovery+:lla – pelaajat yllättivät kesken kaiken

Yllätys

Maalivahti Anni Keisala oli elämänsä kovimmassa paikassa Naisleijonien pronssiottelussa. Hän joutui tahtomattaan keskelle kohua ennen kisoja, kun tähtivahti Noora Räty jätettiin joukkueesta. 24-vuotias Keisala ei kuitenkaan sortunut paineiden alla, vaan piti varmasti nollapelin.

Lue lisää: Asiantuntija nimesi Naisleijonista kuusi onnistujaa ja yhden pettymyksen – ”Neljän vuoden päästä on eri ääni kellossa”

Vesa Rantanen

Tähti

Iivo Niskanen on maailman paras perinteisen tyylin hiihtäjä. Hän tykitti taas osuutensa parisprintissä arvoisellaan tavalla, mutta Joni Mäen loppusuoraveto salpasi hengen sekä kotikatsomoissa että varsinkin Venäjän olympiakomitean Aleksandr Terentjeviltä.

Lue lisää: Kommentti: Mäki-kriitikon vahva kannanotto vanheni huonosti, mutta naiset katsoivat lahjahevosta suuhun

Puheenaihe

Kuuluuko naisten jääkiekko olympiaturnaukseen? Kysymystä esitetään tiuhaan nykyään, kun kaksi suurinta ovat aivan ylivoimaisia, ja Suomi selkeä kolmonen, jota kukaan ei haasta. Pitäisi mieluummin kysyä, että miksi muut eivät saa Kanadaa ja USA:ta kiinni.

Moka

USA hävisi Slovakialle jääkiekon puolivälierässä. Ottelu meni rankkarikisaan, jossa vasta kahdeksas laukoja, Slovakian Peter Cehlarik sai kiekon sisään. Kertoo jotakin siitä, millaisten taitoniekkojen kokoontumisajo tämän vuoden olympiaturnaus on.

Tyyli

Naisleijonat raapi kohujen ja vaikeuksien jälkeen itsensä pronssille. Pettymys oli, ettei päävalmentajaksi kesken turnauksen noussut Juuso Toivola tv:n mitalihaastattelussa enää pitänyt Rauno Korpi -laseja, joiden takaa hän kommenteillaan hämmästytti alkusarjassa.

Yllätys

Saksan kulta naisten parisprintissä oli mahtava asia hiihdolle. Myös miesten pitkässä viestissä Saksan kone jauhoi jalometallia. Norjan ylivoima oli jo puuduttavaa, ja kasvaakseen perinnelaji tarvitsee Saksan kaltaisen talousveturin eturintamaan.

Source Link is.fi